Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Θα αναλάβουμε δράση, εάν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου

ΗΠΑ: Θα αναλάβουμε δράση, εάν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου
Η Ουάσινγκτον έχει αρκετά «εργαλεία στην διάθεσή της» για να αντιδράσει σε οποιαδήποτε δοκιμαστική εκτόξευση δήλωσε  ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ θα απογοητευτούν πολύ στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης ή ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή και θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ως μία ηγετική στρατιωτική και οικονομική δύναμη, δήλωσε την Κυριακή (29/12/2019) ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Robert O’Brien, εκφράζοντας την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου.
Η Ουάσινγκτον έχει αρκετά «εργαλεία στην διάθεσή της» για να αντιδράσει σε οποιαδήποτε δοκιμαστική εκτόξευση δήλωσε  ο Ο ’Brien στην διάρκεια μιας συνέντευξης του στο ABC News.
«Θα διαμορφώσουμε την κρίση μας, αλλά οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση, όπως κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Αν ο Kim Jong Un ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση, θα απογοητευτούμε ουσιαστικά και θα δείξουμε την απογοήτευση μας», τόνισε ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης