Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαϊτάνης (ΝΔ): Θετικός ο απολογισμός της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ το πρώτο εξάμηνο – Άλλαξαν πολλά

Γαϊτάνης (ΝΔ): Θετικός ο απολογισμός της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ το πρώτο εξάμηνο – Άλλαξαν πολλά
"Όλοι έχουμε μια μεγαλύτερη αισιοδοξία για το αύριο", τονίζει ο Τ. Γαϊτάνης
«Παρόλο που δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο απολογισμός είναι θετικός», δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Τάσος Γαϊτάνης, σε συνέντευξή του στην  «Βραδυνή της Κυριακής»
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημειώνει πως «ήδη έχουν ψηφιστεί 32 νομοσχέδια, ενώ σημαντικά βήματα έχουν γίνει στην οικονομία με τις μειώσεις φόρων, τα αρνητικά επιτόκια δανεισμού, την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και το σχέδιο “ Ηρακλής” που θα μειώσει τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Θα μπορούσα να σας πω πολλά ακόμη για το πρώτο εξάμηνο.
Πράγματα που δεν έγιναν σε 4,5 χρόνια έγιναν σε 5,5 μήνες».
«Άλλαξαν πολλά και νομίζω το κυριότερο είναι ότι όλοι έχουμε μια μεγαλύτερη αισιοδοξία για το αύριο», συμπληρώνει ο κ. Γαϊτάνης.
Ακόμη, επισημαίνει ότι  βασική προεκλογική δέσμευση ήταν πάταξη της ανομίας και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και τονίζει πως «σε αυτή την πολιτική η ΝΔ παραμένει δεσμευμένη και σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία εντός του κόμματος.
Η ασκούμενη πολιτική βασίζεται στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Από εκεί και πέρα η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της και υπάρχουν αρμόδια όργανα να την αξιολογήσουν.Το μόνο ακραίο σε αυτό είναι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες δεν τον παρακολουθούν. Η ασκούμενη πολιτική είναι σωστή».
Σχετικά με τις καταλήψεις ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει ότι έχουν κριθεί δικαστικά παράνομες και συνεπώς ευθύνη του κράτους είναι να αποδώσει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θα πρέπει να απολογείται για την ανοχή που έχει δείξει σε όλες τις παραβατικές συμπεριφορές όταν ήταν στην κυβέρνηση αλλά και τα υβριστικά σχόλια στελεχών του εναντίον της Αστυνομίας» σημειώνει.
Για την επικείμενη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρει  πως  η επιλογή του προσώπου είναι αποκλειστικό προνόμιο του κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως ο ίδιος προτιμά έναν Πρόεδρο που θα εκτελεί άριστα τα καθήκοντά του.
«Νομίζω πως η κομματική αφετηρία δεν έχει κάποια αξία» όπως αναφέρει.
Περαιτέρω, ο κ. Γαϊτάνης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα είναι δεσμευμένη στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και επιδιώκει τις καλές σχέσεις με τους γείτονες της».
«Δε διεκδικούμε τίποτα αλλά είμαστε και έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Η Τουρκία σήμερα είναι διπλωματικά απομονωμένη εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς της. Εμείς επιδιώκουμε τη συζήτηση με την Τουρκία στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας είναι το μόνο νομικό πρόβλημα για δεκαετίες. Μέχρι να φτάσουμε όμως στο σημείο διευθέτησης του, θα πρέπει να αποκλιμακωθεί η τουρκική προκλητικότητα», όπως αναφέρει.
Τέλος, για την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη,  με τον Αμερικανό Πρόεδρο,  D. Trump, στον Λευκό Οίκο (στις 7/1),  επισημαίνει ότι «ο βασικός στόχος είναι η ενίσχυση των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.
Φυσικά και θα συζητηθούν τα ελληνοτουρκικά, αλλά επίσης διάλογος θα γίνει για θέματα οικονομικής συνεργασίας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ αποδίδει μεγάλη σημασία στις επενδύσεις από τις ΗΠΑ».
«Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από αμερικανούς επενδυτές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χτίσει πάνω σε αυτή τη δυναμική, ώστε η σχέση μας με τις ΗΠΑ να αποκτήσει μεγαλύτερο περιεχόμενο», σημειώνει ο κ. Γαϊτάνης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης