Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Εκκενώνονται περιοχές στην Πολιτεία της Βικτόρια λόγω των μεγάλων πυρκαγιών

Αυστραλία: Εκκενώνονται περιοχές στην Πολιτεία της Βικτόρια λόγω των μεγάλων πυρκαγιών
Η πολιτείας της Μελβούρνης βρίσκεται αντιμέτωπη με κύμα καύσωνα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου
Σε εκκένωση περιοχών στην Πολιτεία της Βικτόρια προχωρούν σήμερα οι αρχές της Αυστραλίας λόγω του μεγάλου πύρινου μετώπου που κατακαίει την πολιτεία και κατευθύνεται σε κατοικημένες περιοχές.
Η πολιτείας της Μελβούρνης βρίσκεται αντιμέτωπη με κύμα καύσωνα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και η συνεχής εναλλαγή της κατεύθυνσης τους κάνουν το έργο της πυρόσβεσης ιδιαίτερα δύσκολο.
Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους και τους χιλιάδες παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή της East Gippsland να φύγουν το συντομότερο δυνατό καθώς αναμένουν ότι η εικόνα του πύρινου μετώπου θα είναι χειρότερη αύριο Δευτέρα (30/12).
Δεκάδες φεστιβάλ και εκδηλώσεις για την πρωτοχρονιά έχουν ακυρωθεί ενώ και η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας αντιμετωπίζει παρόμοιες συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία.
Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μισθό των πυροσβεστών που βρίσκονται τις τελευταίες δέκα ημέρες στα δεκάδες πύρινα μέτωπα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του έργου που προσφέρουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης