Πλακιωτάκης: Αν κληθούμε να παρέμβουμε στις προκλήσεις της Τουρκίας, θα παρέμβουμε

Πλακιωτάκης: Αν κληθούμε να παρέμβουμε στις προκλήσεις της Τουρκίας, θα παρέμβουμε
Παρακολουθούμε πολύ στενά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ενεργώντας σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο
«Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή πολύ στενά τις εξελίξεις με την Τουρκία και είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.
Μιλώντας στον Ant1 τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «ξεδιπλώνεται σιγά σιγά» και βάση του αποτελεί η αυτονομία που εξασφαλίζει για τη χώρας μας ο αγωγός Eastmed, αλλά και οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας που οδηγούν στη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας αναφερόμενος και στις επισκέψεις του Έλληνα Πρωθυπουργού τις επόμενες μέρες στις ΗΠΑ και στο Παρίσι.
«Αν κληθούμε να παρέμβουμε, θα παρέμβουμε», τόνισε ερωτηθείς για τις ολοένα και αυξανόμενες παρενοχλήσεις Ελλήνων ψαράδων από Τούρκους.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι, «παρακολουθούμε πολύ στενά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ενεργώντας σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο», αναφερόμενος τόσο στη διπλωματική κινητικότητα από τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ, όσο και στις ενισχύσεις των περιπολιών του Λιμενικού Σώματος στο ανατολικό Αιγαίο, κάτι που όπως είπε, ενισχύει αποτρεπτικά τη φύλαξη της πατρίδας μας».
«Το Λιμενικό είναι σε ετοιμότητα 24ώρες το 24ώρο», τόνισε.

Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης δεν παράγει αποτέλεσμα

«Η συμφωνία δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και έχει καταδικαστεί από τους πάντες», σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, για να παρατηρήσει ότι αφού ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταδικάσει τη συμφωνία, «έχει επιτευχθεί η διπλωματική απομόνωση».
«Η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι δε μένουμε μόνο στη διπλωματική καταδίκη, αλλά προχωράμε και σε κινήσεις, όπως η δημιουργία του αγωγού Eastmed», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε ότι η Τουρκία δεν τηρεί τους όρους της συμφωνίας με την ΕΕ.
«Η μείωση των ροών οφείλεται στις καιρικές συνθήκες κι όχι στη συνεργασία της Τουρκίας», παρατήρησε ο Γ.Πλακιωτιάκης σχετικά με την μείωση των αφίξεων αιτούντων άσυλο στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες.
Σχολιάζοντας τις τουρκικές κατηγορίες προ το Λιμενικό Σώμα ότι βυθίζει σκάφη με πρόσφυγες και μετανάστες, διέψευσε και επανέλαβε ότι, «η Τουρκία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τον για να αποκομίσουν γεωπολιτικά, πολιτικά, ακόμα και οικονομικά οφέλη».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS