Διεθνή

Mahdawi: Θα ακυρώσουμε τη συμφωνία με την Τουρκία - Σύμμαχοί μας Ελλάδα και Ιταλία

Mahdawi: Θα ακυρώσουμε τη συμφωνία με την Τουρκία - Σύμμαχοί μας Ελλάδα και Ιταλία
Η νέα κυβέρνηση Haftar θα πετάξει την εν λόγω συμφωνία "στα σκουπίδια" καθώς πλήττει τα συμφέροντα του λιβυκού λαού
Νέα δεδομένα στις εξωτερικές σχέσεις της Λιβύης αναμένονται σε περίπτωση επικράτησης του στρατάρχη Khalifa Ηaftar ο οποίος φέρεται να βρίσκεται έξω από την Τρίπολη της Λιβύης.
Σε αυτή την περίπτωση, η νέα ηγεσία της χώρας δηλώνει έτοιμη να ακυρώσει το μνημόνιο κατανόησης για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα στη Λιβύη και την Τουρκία.
Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, Ναύαρχος Faraz al Mahdawi εκπροσωπώντας τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Στρατάρχης Haftar.
Όπως αναφέρει το sigmalive.com, ο Λίβυος ναύαρχος μιλώντας αποκλειστικά στην κυπριακή εφημερίδα "Σημερινή",  αναφέρει ότι η είσοδος στο κέντρο της Τρίπολης και η επικράτηση έναντι του αντίπαλου Πρωθυπουργού al Sarraj είναι "θέμα χρόνου", τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση, όταν αυτή σχηματιστεί, προτίθεται να πετάξει την εν λόγω συμφωνία "στα σκουπίδια", καθώς θεωρείται ότι πλήττει τα συμφέροντα του λιβυκού λαού και διαταράσσει την ειρήνη στη Μεσόγειο και δη απέναντι σε παραδοσιακά συμμαχικές χώρες όπως η Ελλάδα.
"Θα συνεργαστούμε αρμονικά με όλες τις χώρες της περιοχής, όπως η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιταλία, οι οποίες θα θελήσουν να συνεργαστούν μαζί μας, προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναύαρχος Mahdawi συνδέεται άρρηκτα με την Ελλάδα, καθώς αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, μιλά ελληνικά και διατηρεί άριστες σχέσεις με τη στρατιωτική ηγεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης