Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Προσφυγή στη Χάγη για τα ελληνοτουρκικά, εάν δεν βρεθεί τρόπος συνεννόησης με την Τουρκία - Νέος εκλογικός νόμος τον Ιανουάριο

Μητσοτάκης: Προσφυγή στη Χάγη για τα ελληνοτουρκικά, εάν δεν βρεθεί τρόπος συνεννόησης με την Τουρκία -  Νέος εκλογικός νόμος τον Ιανουάριο
Τι λέει ο πρωθυπουργός για μείωση φόρων και πρωτογενή πλεονάσματα
Όλες τις πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής ξεδιπλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».
Μιλάει για τα ελληνοτουρκικά, την οικονομία, την ασφάλεια τον συνδικαλιστικό νόμο και τις απεργίες.
Αποκαλύπτει μάλιστα ότι, εντός του Ιανουαρίου του 2020 θα κατατεθεί νέος εκλογικός νόμος με κλιμακωτό bonus, το οποίο θα ευνοεί την ανάδειξη αυτοδύναμων κυβερνήσεων. 
«Η ισχυρή εντολή πρέπει να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση», λέει χαρακτηριστικά.
Image
Για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζει πως θα πρέπει να συμβολίζει την ενότητα του έθνους και για αυτό καλό είναι να μην ψηφιστεί μόνο από μία παράταξη.

Ελληνοτουρκικά

Για τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι, εάν δεν βρεθεί τρόπος συνεννόησης με την Τουρκία, η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποτελεί την προτιμότερη επιλογή με αντικείμενο τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας  και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Image
«Θεωρών δεδομένο ότι, μία τέτοια πρωτοβουλία θα τύγχανε της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση με τον  Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump στον Λευκό Οίκο (7/1) αναφέρεται στην  περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και στην έναρξη της συζήτησης για την προμήθεια αεροσκαφών  F-35 όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

Πλεονάσματα

Το θέμα των πλεονασμάτων θα το θέσω επίσημα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 τονίζει ο πρωθυπουργός.
Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε τη στήριξη των εταίρων μας ώστε η μείωσή τους στο ύψος που θα πετύχουμε να ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό του 2021.          
Οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων μπήκαν σε μία εποχή που η Ελλάδα δεν είχε αξιοπιστία, αυτήν ακριβώς αποκαθιστούμε προχωρώντας σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μείωση φόρων

Θεωρώ ότι θα υπάρχει υπέρβαση στόχων και το 2020, θα αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα για τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, λέει ο πρωθυπουργός.  Θα λειτουργήσει συνδυαστικά με άλλες που έγιναν και θα ακολουθήσουν, όπως η μεγάλη μείωση του ΕΝΦΙΑ και ο χαμηλότερος ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα.

Ασφάλεια – τρομοκρατία

Η τρομοκρατία θα τσακιστεί, ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία.
«Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες, γιατί πιστεύουμε στη  Δημοκρατία και η τρομοκρατία είναι εχθρός της», σημειώνει.
Για την κριτική που ασκείται στην Αστυνομία για υπέρμετρη χρήση βίας, ο πρωθυπουργός τονίζει:
Είχα πει προεκλογικά ότι θα αφήσω την Αστυνομία ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι πολίτες το άκουσαν και μας εμπιστεύθηκαν γιατί ζητούν ασφάλεια στις γειτονιές τους.
Όσον αφορά στο περιστατικό στο Κουκάκι κατά την αστυνομική επιχείρηση για την  εκκένωση καταλήψεων, το χαρακτηρίζει μεμονωμένο και υπογραμμίζει πως ερευνηθεί.
«Η δημοκρατία ξέρει να δρα και να αντιδρά, να προστατεύει αλλά και να αυτοπροστατεύεται.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης