Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελωνειακή συνεργασία ΗΠΑ – Μεξικού για τις ροές παράνομων όπλων, ναρκωτικών και χρημάτων

Τελωνειακή συνεργασία ΗΠΑ – Μεξικού για τις ροές παράνομων όπλων, ναρκωτικών και χρημάτων
Συνεργασία των δύο γειτονικών χωρών με σκοπό την πάταξη των λαθραίων
Οι ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους συνεργασίας με το Μεξικό σχετικά με τα τελωνεία κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών με σκοπό να περιορίσουν τις ροές παράνομων όπλων, ναρκωτικών και χρημάτων, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη χώρα.
Αφού έκανε λόγο για μία «εποικοδομητική συνάντηση» με το οικονομικό επιτελείο της χώρας ο πρέσβης Christopher Landau είπε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ William Barr θα επισκεφθεί το Μεξικό τον επόμενο μήνα προκειμένου να συζητήσει τη συνεργασία αυτή, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε στα σύνορα είναι να δούμε αν μπορούμε να συνδυάσουμε τα έθιμά μας έτσι ώστε από κοινού να μπορέσουμε να ελέγξουμε τι έρχεται στο Μεξικό και επίσης τι αφήνει το Μεξικό και εισέρχεται στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Landau στους δημοσιογράφους.
Ο στόχος είναι να εξαλειφθούν τα «λαθραία και στις δύο πλευρές, τα ναρκωτικά στη μία πλευρά,  τα όπλα και τα χρήματα στην άλλη», ανέφερε.
Ο Barr επισκέφθηκε το Μεξικό στις αρχές Δεκεμβρίου για να συζητήσει θέματα όπως η ασφάλεια, η διακίνηση όπλων και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με τον Μεξικανό πρόεδρο Andres Manuel Lopez Obrador και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης