Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη: Άμεση πρόσληψη 3.500 εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν

Ζαχαράκη: Άμεση πρόσληψη 3.500 εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν
Θα γίνεται ονομαστική κλήση εκπαιδευτικών σε απομακρυσμένες περιοχές κι όποιος δεν πάει θα αποκλείεται από τους διαγωνισμούς
Την πρόσληψη 3.500 εκπαιδευτικών οι οποίοι θα καλύψουν και θα ξεπεράσουν τις 2.650 κενές θέσεις που προέκυψαν είτε από εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν είτε δεν ανέλαβαν χρέη, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.
Όπως τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή, το υπουργείο παραδέχθηκε το κενό του καθηγητή πληροφορικής στην Κάσο, σημειώνοντας ότι έγινε τρεις φορές πρόσληψη και έφυγαν όλοι.
"Πλέον θα γίνει ονομαστική κλήση. Που σημαίνει ότι αν δεν πάει ο εκπαιδευτικός, θα έχει δύο χρόνια αποκλεισμό από τους διαγωνισμούς", διευκρίνισε και σημείωσε πως η διπλή μοριοδότηση για τις απομακρυσμένες περιοχές έχει καταργηθεί από τον Κώστα Γαβρόγλου.
Διαβεβαιώνοντας ότι θα αποκατασταθούν οι όποιες στρεβλώσεις και είπε πως "θα προσπαθήσουμε οι αναπληρωτές να είναι νωρίτερα στη θέση τους" ενώ συμπλήρωσε πως "θα καλυφθούν και τα κενά στην Ειδική Αγωγή".
Σχετικά με τις ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, είπε πως "οι σχολικές επιτροπές που διαχειρίζονται το θέμα έχουν πάρει τις δόσεις" για τον εφοδιασμό των σχολείων με πετρέλαιο και διαβεβαίωσε πως όπου χρειαστεί θα παρέμβει η κυβέρνηση.
Ερωτηθείσα σχετικά με τα φαινόμενα τύπου "Ρουβίκωνα" σε πανεπιστημιακές σχολές, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση έβαλε μία διάταξη, ώστε να μπορούν τα ΑΕΙ να διαχειριστούν το θέμα, αναφερόμενη στην κατάργηση του ασύλου.
Όπως είπε, "η προμετωπίδα της κυβέρνησης είναι ο σεβασμός της δημόσιας ζωής" και τόνισε πως "η ελευθερία και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάνε χέρι – χέρι και αυτό το απέδειξε η κυβέρνηση στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη".
Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά η υφυπουργός παιδείας τόνισε ότι "η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις με στρατηγική που έχει ως βάση της το "ενιαίο μέτωπο".
"Η Αθήνα έχει εγκαινιάσει την ενεργό πολιτική, την οποία ο Πρωθυπουργός έχει ονομάσει ‘ψύχραιμη πολιτική’" λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι "ιερά προσηλωμένη"  στο διεθνές δίκαιο υπογραμμίζοντας ότι, παρά το ότι "ο Erdogan δεν… καταλαβαίνει από διεθνές δίκαιο,  "καταλαβαίνει από συμμαχίες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης