Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στη Λιβύη στις 7/1 ο επικεφαλής της ευρωπαικής διπλωματίας με τους ΥΠΕΞ Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας

Στη Λιβύη στις 7/1 ο επικεφαλής της ευρωπαικής διπλωματίας με τους ΥΠΕΞ Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας
Η επίσκεψη ανακοινώθηκε ενώ οι δυνάμεις του στρατάρχη Halifa Haftar πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της Τρίπολης
Στην Τρίπολη της Λιβύης μεταβαίνει στις 7 Ιανουαρίου και ο ύπατος εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Žozep Borrell, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Mohamed Taher Syala  είχε αργά την Παρασκευή το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον Borel με θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Λιβύη.
"Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την πρόθεση να επισκεφτεί την Τρίπολη στις 7 Ιανουαρίου, μαζί με τους ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας για να έχουν συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) al Sarraj", υπογράμμισε η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών.
Η επίσκεψη ανακοινώθηκε ενώ οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Halifa Haftar ανέφεραν χθες ότι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της Τρίπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης