Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουσόπουλος (ΝΔ): Έχει φτάσει στα όρια του ο Erdogan – Παράγουν αποτέλεσμα οι διπλωματικές κινήσεις μας

Ρουσόπουλος (ΝΔ): Έχει φτάσει στα όρια του ο Erdogan – Παράγουν αποτέλεσμα οι διπλωματικές κινήσεις μας
Ο Erdogan προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα του μεγάλου ηγέτη υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Τη θέση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan έχει φτάσει στα όρια του διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ.Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.
«Ο Erdogan προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα του μεγάλου ηγέτη, μεγαλύτερο και από τον Ατατούρκ, τον πατέρα των Τούρκων δηλαδή, ο οποίος ως μεγάλος ηγέτης – όπως θέλει να εμφανιστεί ο ίδιος στη διεθνή κοινότητα, δεν αρκείται μόνο στα του εσωτερικού του αλλά προσπαθεί να δείξει ότι επιτυγχάνει νίκες, μεγάλες επιτυχίες και ότι έχει παρέμβαση – όχι μόνο με το λόγο του αλλά και με τη στρατιωτική ισχύ, το είδαμε στη Συρία, προσπαθεί να το κάνει και στη Λιβύη.
Έχω εκφράσει την άποψη ότι ο Erdogan έχει φτάσει στα όριά του.
Πιστεύω δηλαδή ότι κάποια στιγμή η άνοδος έχει μία στάση, αυτή τη στάση τη βλέπουμε τώρα και μετά έρχεται η πτώση» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Ρουσόπουλος.
«Άνθρωποι του Erdogan μέχρι πρότινος, οι οποίοι όχι απλώς βρίσκονται μακριά του αλλά και απέναντί του και ετοιμάζονται να φτιάξουν πολιτικά κόμματα, άλλοι έχουν ήδη προχωρήσει αντιλαμβανόμενοι ότι ο νυν ηγέτης της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο» είπε ο κ.Ρουσόπουλος
Σε σχέση με τη διπλωματική κινητικότητα της Ελλάδας και του κ. Δένδια ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως βοηθάει «όχι μόνο να γνωστοποιήσουμε τις δικές μας θέσεις αλλά και να φτιάξουμε συμμαχίες».
«Ήδη στην ΕΕ αυτές οι συμμαχίες φαίνεται πως είναι αρκετά γερές.
Περιμένουμε να δούμε αν θα επαληθευτεί η πληροφορία ότι η Merkel θα πάει στην Τουρκία τον Ιανουάριο» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, αναφέροντας πως «η Λιβύη δεν έχει καμία σχέση με τη Συρία».
«Η δική μας η προσπάθεια πρέπει να είναι σε δύο τομείς.
Ο ένας είναι ο εσωτερικός και το έχουμε πετύχει, όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά έχει επιτευχθεί σε βάθος χρόνου, να έχουμε μεγαλύτερη ενότητα απ’ ό,τι μπορεί να φαινόταν στο παρελθόν.
Ο δεύτερος είναι η διπλωματική κινητικότητα.
Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως όπλο εμείς.
Δεν πρέπει να σκέφτεται κανείς άλλου είδους συμπεριφορές.
Όχι ότι έχουμε κάποιο φόβο ή ανησυχία.
Η άμυνα η δική μας είναι εκεί για να αμυνθεί για τα πάτρια εδάφη αλλά μέχρι να φτάσει κανένας σε αυτό το σημείο πρέπει να έχει όλα τα διπλωματικά περιθώρια», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος εκτίμησε πως οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας παράγουν αποτελέσματα.
«Είδαμε τη Γαλλία να στρέφεται με πολύ σαφή τρόπο κατά της πολιτικής Erdogan.
Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γαλλία στο τέλος του Ιανουαρίου, έχει μιλήσει με τον πρόεδρο Macron.
Σε λίγες ημέρες, στις αρχές Ιανουαρίου, θα είναι στο Λευκό Οίκο και τον πρόεδρο Trump.
Ελπίζω ο Erdogan έστω και αυτή τη στιγμή να συνετιστεί γιατί είναι σαφές το σχέδιό του σε όλους, ακόμα και στον πλέον αδαή περί των ελληνοτουρκικών.
Θέλει να μας σύρει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων με τη λογική της ισχύος της δικής του όπως έκαναν στο Κυπριακό εδώ και χρόνια» υποστήριξε ο κ.Ρουσόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης