Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τριών μηνών διατηρήθηκε το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,28% και τα 68,11 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλά τριών μηνών διατηρήθηκε το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,28% και τα 68,11 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε οριακά κέρδη της τάξης του +0,02%
Κέρδη σημείωσε σήμερα Παρασκευή (27/12) το πετρέλαιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, μετά τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ που αφορούν την περίοδο των εορτών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,11 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στα 61,69 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, με τα συνολικά κέρδη του Brent για το 2019 να ξεπερνούν το +25%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Mastercard, οι διαδικτυακές πωλήσεις στις ΗΠΑ για την εορταστική περίοδο η οποία ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου του 2019 κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +18,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Image
Παράλληλα, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις για το ίδιο διάστημα, εξαιρουμένων των οχημάτων, αυξήθηκαν κατά +3,4% σε ετήσια βάση, με τις διαδικτυακές πωλήσεις να αντιπροσωπεύουν το 14,6% των συνολικών πωλήσεων.
«Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις βρέθηκαν σε ιστορικά υψηλά φέτος, καθώς περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιούν τις αγορές τους για τις γιορτές μέσω διαδικτύου», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος της Mastercard, Steve Sadove.
Οι τιμές του πετρελαίου δέχονται επίσης ώθηση από την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς οι δύο πλευρές αναμένεται τον Ιανουάριο να υπογράψουν την πρώτη φάση της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης