Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος για τουρκικές προκλήσεις: Είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια – Σημαντικές εξελίξεις από το 2020

Κουμουτσάκος για τουρκικές προκλήσεις: Είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια – Σημαντικές εξελίξεις από το 2020
Η ηγεσία της Τουρκίας έχει αποφασίσει να εφαρμόσει πλήρως το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα τα πιθανά σενάρια όσον αφορά την εξέλιξη της τουρκικής προκλητικότητας διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε πως από το 2020 θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.
«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια.
Τα σενάρια που εξετάζουμε είναι από το πιο αθώο μέχρι το πιο δύσκολο.
Αυτό οφείλει να κάνει κάθε σοβαρή κυβέρνηση.
Η ηγεσία της Τουρκίαςέχει αποφασίσει να εφαρμόσει πλήρως το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».
Στην προσπάθεια αυτή, όμως, έχει συσπειρώσει όλα τα γύρω κράτη της περιοχής» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κουμουτσάκος.
Όπως είπε, ο ερχομός του 2020 φέρνει σημαντικές εξελίξεις αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, στις υπογραφές για τον αγωγό EastMed και στις συνομιλίες με την Ιταλία για οριοθέτηση ΑΟΖ.
Σχολιάζοντας την κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε πως «ο Erdogan δοκιμάζει τις αντοχές μας».
«Απέναντι σε αυτήν την συμπεριφορά, η Ελλάδα υψώνει «τρία τείχη»: Εθνική ενότητα και ομοψυχία, διπλωματία, επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος διαβεβαίωσε πως τα σύνορά μας είναι απολύτως ασφαλή και η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης