Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε επίπεδα – ρεκόρ έφθασαν οι χρεοκοπίες ιδιωτικών επιχειρήσεων το 2019

tags :
Κίνα: Σε επίπεδα – ρεκόρ έφθασαν οι χρεοκοπίες ιδιωτικών επιχειρήσεων το 2019
Στα 130 δισ. γουάν (περί των 18,6 δισ. δολαρίων) το ύψος των χρεοκοπιών κινεζικών επιχειρήσεων
Σε επίπεδα – ρεκόρ έφθασαν οι χρεοκοπίες κινεζικών επιχειρήσεων το 2019, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις έντονες ανησυχίες των ειδικών για τα τεράστια χρέη της επιχειρηματικής Κίνας, σημαντικό μέρος των οποίων διαχειρίζεται το επονομαζόμενο σκιώδες τραπεζικό σύστημα.
Σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Ratings η «αξία» των επιχειρήσεων που χρεοκόπησαν έφθασε στα 130 δισ. γουάν (περί των 18,6 δισ. δολαρίων) ενώ το 2018 το αντίστοιχο ποσό διαμορφώθηκε στα 122 δισ. γουάν.
Οι αθετήσεις του ιδιωτικού τομέα έχουν επικεντρωθεί σε βιομηχανίες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη χρηματοδότηση σκιώδους τραπεζικού συστήματος.
Η Yuhuang Chemical, η οποία επεκτάθηκε ραγδαία τα τελευταία πέντε χρόνια και άνοιξε ένα μεγάλο εργοστάσιο μεθανόλης στις ΗΠΑ το 2017, βρίσκεται ανάμεσα σε έναν αυξανόμενο κατάλογο μεγάλων ιδιωτικών ομίλων που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα ομόλογά τους που ωρίμαζαν το 2019.
Οι κρατικές εταιρείες και όμιλοι που ελέγχονται από τις τοπικές κυβερνήσεις έχουν επίσης αντιμετωπίσει φέτος άνευ προηγουμένου οικονομικές πιέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης