Επιχειρήσεις

Politico: Η άνθηση των ελληνικών start-ups – Γεννήθηκαν στην κρίση, θα επιβιώσουν στην ανάκαμψη;

tags :
Politico: Η άνθηση των ελληνικών start-ups – Γεννήθηκαν στην κρίση, θα επιβιώσουν στην ανάκαμψη;
Τις ευκαιρίες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τεχνολογικές startups στην Ελλάδα αναλύει το Politico
Στις ελληνικές τεχνολογικές startups αφιερώνει άρθρο του το Politico, υποστηρίζοντας ότι αποτέλεσαν έναν τρόπο προκειμένου, κυρίως, οι νέοι άνθρωποι να βρουν δουλειά κατά τη διάρκεια της σφοδρής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα.
«Η έλευση της κρίσης οδήγησε αρκετούς Έλληνες να χάσουν τα πάντα.
Κυρίως οι νέοι άνθρωποι δεν είχαν πολλές διεξόδους και ευκαιρίες να βρουν δουλειά.
Όμως οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν ένα laptop, με αποτέλεσμα να στραφούν στη δημιουργία τεχνολογικών startups», αναφέρει το άρθρο.
Όπως υποστηρίζει ο Κρις Γκαστεράτος της Marathon Venture Capital «η κρίση άλλαξε τα πάντα σε αυτήν την χώρα».
Αρκετοί από τους δημιουργούς startups παρακολουθούν, πλέον, με μεγάλη προσοχή τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς περιμένουν εάν θα κάνει πράξη την υπόσχεσή της για σημαντικές μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές που αφορούν στις επιχειρήσεις, σημειώνει το άρθρο.
Η αλλαγή κυβέρνησης θα είναι καλή για τους επιχειρηματίες της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Άκης Σκέρτσος, αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το κυβερνητικό συντονισμό.
«Θέλουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω, γρηγορότερα και βαθύτερα από οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση στο παρελθόν με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από το ελληνικό κράτος και την οικονομία», επιμένει ο 43χρονος υπουργός με εκπαίδευση στις ΗΠΑ.
Η Νέα Δημοκρατία επικεντρώνεται επίσης στη μεγαλύτερη ψηφιοποίηση του ελληνικού κράτους, ανέφερε. Μέχρι το 2020, θέλει να εισαγάγει την ψηφιακή τιμολόγηση για τις εταιρείες, την ηλεκτρονική λογιστική και να συνδέσει τα ταμειακά συστήματα με τα συστήματα πληροφορικής της φορολογικής αρχής.
Το  υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης είναι υπεύθυνο να διασφαλίσει ότι κάθε επίπεδο της ελληνικής διοίκησης θα ψηφιστεί μέχρι το 2023.
Οι αναλυτές έχουν ονομάσει την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας ξεκάθαρα υπέρ των επιχειρήσεων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης την περιέγραψε ως μια «ριζική στροφή προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αύξηση του εισοδήματος».
Το αν μπορεί να επιτύχει η Νέα Δημοκρατία είναι μια άλλη ερώτηση.
Η δύναμη των εργαζομένων του δημόσιου τομέα είναι τεράστια και φυσικά οι Έλληνες αγαπούν τις απεργίες.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης