Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ιστορικά υψηλά για τη Wall Street - Στο +0,37% o S&P 500 - Ξεπέρασε τις 9.000 μονάδες ο Nasdaq

tags :
Νέα ιστορικά υψηλά για τη Wall Street - Στο +0,37% o S&P 500 - Ξεπέρασε τις 9.000 μονάδες ο Nasdaq
Παρέμειναν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street
Σταθερά σε ανοδική πορεία κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στο ζήτημα της υπογραφής της «Φάσης Ι» της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, κίνηση η οποία αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου 2020.
Παράλληλα ο όγκος συναλλαγών παραμένει χαμηλός, λόγω της εορταστικής περιόδου, αν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street διατηρούνται σε νέα ιστορικά υψηλά, με τον Nasdaq να ξεπερνά το επίπεδο των 9.000 μονάδων.
Image
Σε αυτό το πλαίσιο ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,38% στις 28.622 μονάδες, με τον S&P 500 να εμφανίζει άνοδο 0,52% στις 3.240 μονάδες, ενώ κατά +0,78% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 9.022 μονάδες.
Στο ζήτημα των εμπορικών διαπραγματεύσεων τη θέση ότι Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας διατύπωσε σήμερα (26/12) ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Gao δήλωσε ότι «η Κίνα βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι δύο χώρες πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμφωνία και την επίσημη τελή της υπογραφής της».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου εξέφρασε την αντίθεση της χώρας απέναντι στο Νομοσχέδιο για την Άμυνα των ΗΠΑ του 2020, το οποίο αφορά τις κινεζικές επιχειρήσεις.
«Η Κίνα αντιτίθεται έντονα στο αμερικανικό νομοσχέδιο άμυνας του 2020 εναντίον των κινεζικών επιχειρήσεων και καλεί την Ουάσιγκτον να ξεπεράσει τις πολιτικές προκαταλήψεις και να δημιουργήσεις ευνοϊκές συνθήκες για τις κινεζικές εταιρείες», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Gao.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου επεσήμανε ότι «η Κίνα θα παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών».
Σε μακροοικονομικό επίπεδο πτωτικά κινήθηκαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, καθώς υποχώρησαν κατά 13.000 για να διαμορφωθούν στις 222.000.
Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν ότι θα διαμορφωθούν στις 224.000.
Ο μέσος όρος 4 εβδομάδων – στοιχείο το οποίο θεωρείται πιο σημαντικό – σημείωσε αύξηση 2.250 στις 228.000 αιτήσεις.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης