Τελευταία Νέα
Οικονομία

Capital Group, Carmignac και Prudential κέρδισαν πάνω από 23% από τα ελληνικά ομόλογα το 2019 - Όποιος αγόρασε το 2015... τριπλασίασε τα κεφάλαιά του

tags :
Capital Group, Carmignac και Prudential κέρδισαν πάνω από 23% από τα ελληνικά ομόλογα το 2019 - Όποιος αγόρασε το 2015... τριπλασίασε τα κεφάλαιά του
Η Ελλάδα ήταν ο αποδέκτης μιας απελπισμένης αναζήτησης κερδοφορίας, η οποία οδήγησε τους επενδυτές σε αγορές ομολόγων που συνήθως θεωρείται σχετικά υψηλός κίνδυνος
Μπορεί το 2012 οι αγορές να αρνούνταν απόλυτα να αγοράσουν ελληνικά assets σε οποιαδήποτε τιμή, αλλά φέτος, οι επενδυτές δύσκολα θα μπορούσαν να αποκτήσουν αρκετό από το χρέος της χώρας.
Αυτό διαπιστώνει νέα ανάλυση των Financial Times, η οποία βλέπει πλέον τα ελληνικά ομόλογα ως το απόλυτο success story μεταξύ των ομολόγων της ευρωζώνης.
Ο ενθουσιασμός των επενδυτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βαθμιαία επούλωση της ελληνικής οικονομίας μετά από τη βίαιη πτώση της δεκαετίας αυτής, μαζί με την ηρεμία της συχνά ασταθούς πολιτικής της χώρας.
Αλλά η Ελλάδα ήταν επίσης ο αποδέκτης μιας απελπισμένης αναζήτησης κερδοφορίας, η οποία οδήγησε τους επενδυτές σε αγορές ομολόγων που συνήθως θεωρείται σχετικά υψηλός κίνδυνος - μειώνοντας τις αποδόσεις.
Η Αθήνα πληρώνει μόλις 1,16% για να δανειστεί για μια δεκαετία και οι αποδόσεις έπεσαν ακόμη και κάτω από εκείνες της Ιταλίας.
Ορισμένοι βραχυπρόθεσμοι τίτλοι εκδόθηκαν τον Οκτώβριο με αρνητικές αποδόσεις.
Οι μεγάλοι επενδυτές στο ελληνικό χρέος, στους οποίους περιλαμβάνονται διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων όπως το Capital Group, η Carmignac και η Prudential Financial, έχουν σημειώσει κέρδη της τάξεως του 23%.
Αυτή η απόδοση καλύπτει μια αξιοσημείωτη πορεία, καθώς όποιος αγόρασε ομόλογα στο ύψος της πολιτικής κρίσης του 2015, έχει τριπλασιάσει τα χρήματά του.
Line chart of Spread between Greek and German 10-year bond yields (percentage points) showing Greece's government bonds stabilise

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης