Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο λόγω εμπορίου και ΟΠΕΚ - Στο +0,94% και τα 67,83 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο λόγω εμπορίου και ΟΠΕΚ - Στο +0,94% και τα 67,83 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,82% στα 61,61 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντικά κέρδη σημείωσε σήμερα Πέμπτη (26/12) το πετρέλαιο, καθώς εξακολουθεί να δέχεται στήριξη από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς και από την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,94% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,83 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,82% στα 61,61 δολ. ανά βαρέλι.
Image
«Οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να εμφανίζουν ισχύ στο τέλος του έτους, υποστηριζόμενες από την οριστική πρόοδο στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και την επιβράδυνση στην παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiTrader στην περιοχή της Ασίας, Stephen Innes.
Παράλληλα, ο κ. Innes πρόσθεσε ότι «όλοι αυτοί οι παράγοντες δείχνουν μία ισχυρότερη απόδοση για τις τιμές του πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχε ο οποιοσδήποτε πριν από μόλις δύο μήνες».
Image
Την Τρίτη (24/12) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι θα έχει σύντομα μία συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, προκειμένου οι δύο πλευρές να υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, δίνοντας τέλος στη διαμάχη των προηγούμενων μηνών.
Η εμπορική διαμάχη Ουάσιγκτον και Πεκίνου, σε συνδυασμό με την αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, περιόρισαν σταδιακά την παγκόσμια ζήτηση, γεγονός που οδήγησε τις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ να προχωρήσουν σε εμβάθυνση των περικοπών στην παραγωγή τους μέχρι τον Μάρτιο του 2020.
Μέσω της νέας συμφωνίας, οι χώρες του ΟΠΕΚ+ αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, περιορίζοντας την παγκόσμια ζήτηση κατά σχεδόν 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης