Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Τυνησία ο Erdogan - Συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Kais Saied

Στην Τυνησία ο Erdogan - Συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Kais Saied
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ξένος ηγέτης στην Τυνησία μετά την εκλογή του Kais Saied τον περασμένο Οκτώβριο
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Τυνησία πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τυνήσιο ομόλογό του, Kais Saied.
Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ξένος ηγέτης στην Τυνησία μετά την εκλογή του Kais Saied στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.
Τον Τούρκο πρόεδρο συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, καθώς και ο υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar.
«Οι τοπικές αναταραχές δεν κλονίζουν μόνο τη Λιβύη, αλλά και γειτονικές χώρες όπως η Τυνησία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τυνησία.
«Πιστεύω ότι η Τυνησία θα έχει πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή στις προσπάθειες επίτευξης σταθερότητας στη Λιβύη», επεσήμανε ο Tayyip Erdogan, ο οποίος πρόσθεσε ότι μαζί με τον πρόεδρο Saied «θα συζητήσουμε τα βήματα για την έναρξη μίας πολιτικής διαδικασίας στη Λιβύη μετά από μία κατάπαυση του πυρός, και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει η Τυνησία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης