Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι αναζητούν οι Αμερικανοί Gen Z τουρίστες στα ταξίδια τους

tags :
Τι αναζητούν οι Αμερικανοί Gen Z τουρίστες στα ταξίδια τους
Το κόστος των ταξιδιών είναι το πιο σημαντικό θέμα για τους Αμερικανούς οποιασδήποτε ηλικίας
Τις ταξιδιωτικές εμπειρίες έναντι διαμονής σε ένα ωραίο ξενοδοχείο ή επιπλέον χώρου για τα πόδια στο αεροπλάνο, προτιμούν οι ταξιδιώτες Generation Z.
Παράλληλα, θεωρούν ότι το wifi πρέπει να είναι δωρεάν, υποστηρίζουν την αειφορία στα ταξίδια τους και αναζητούν εναγωνίως την τέλεια φωτογραφία.
Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα του Ταξιδιωτικού Δείκτη Γενεών (Priceline). Πρόκειται για μια ανεξάρτητη μελέτη των Αμερικανών ταξιδιωτών που βασίστηκε σε τέσσερις γενιές: Generation Z, Millennials, Generation X και Baby Boomers.
Το κόστος των ταξιδιών είναι το πιο σημαντικό θέμα για τους Αμερικανούς οποιασδήποτε ηλικίας.
Συγκεκριμένα για το :
75% των Millennials
80% των Generation X και
86% των Baby Boomers ταξιδιωτών.
Περισσότερο από τα δύο τρίτα (67%) των ταξιδιωτών Gen Z πιστεύουν ότι η τιμή είναι πρωταρχικής σημασίας.

Κυνηγάνε την τέλεια φωτογραφία
Σχεδόν ένας στους δύο (48%) ερωτηθέντες Gen Z αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά μέσα τους εμπνέουν να ταξιδεύουν.

Αναζητούν την αδρεναλίνη
Οι Αμερικανοί Gen Z ταξιδιώτες περιγράφουν τους εαυτούς τους ως “αναζητητές της συγκίνησης” όταν ταξιδεύουν. Σχεδόν ένας στους πέντε (19%) λέει ότι ταξιδεύουν για να βιώσουν “νέα, ακραία” συγκίνηση.

Η βιωσιμότητα είναι σημαντική
Για όλους τους Αμερικανούς, η “βιωσιμότητα” αναφέρθηκε ως ο σημαντικότερος παράγοντας κατά την επιλογή μιας αεροπορικής εταιρείας ή ενός ξενοδοχείου.
Περισσότερο από το ήμισυ (51%) όλων των ερωτηθέντων δεν είναι πιστοί σε καμία αεροπορική εταιρεία ή μάρκα ξενοδοχείων.
Το 22% δήλωσε ότι ήταν πιστοί σε ένα “μικρό αριθμό” brands.

Αυθόρμητοι ταξιδιώτες οι Gen Z
Σχεδόν το ήμισυ (48%) των ερωτηθέντων Gen Z σχεδιάζουν το ταξίδι τους εντός ενός μηνός από την αναχώρηση. Σχεδόν ένας στους πέντε (19%) σχεδιάζει το ταξίδι του από μία έως τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Wifi και αυγά δωρεάν
Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα Αμερικανούς (82%) αναμένουν ότι το WiFi θα είναι ελεύθερο όταν ταξιδεύουν. Ειδικότερα μάλιστα μέσα σε ένα ξενοδοχείο ειδικότερα.
Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των Αμερικανών αναμένουν επίσης ότι το ξενοδοχείο τους θα τους δώσει δωρεάν πρωινό. Επτά στους δέκα Baby Boomers (70%) και σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες της Gen X (69%) περιμένουν ένα δωρεάν πρωινό.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης