Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ρωσία και Κίνα τήρησαν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην πυρηνική συμφωνία - Δεν ξεχνάμε τη στήριξή τους

Ιράν: Ρωσία και Κίνα τήρησαν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην πυρηνική συμφωνία - Δεν ξεχνάμε τη στήριξή τους
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι το Πεκίνο και η Μόσχα βρέθηκα στην «άλλη πλευρά» σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο JCPOA
Στο γεγονός ότι η Ρωσία και η Κίνα τήρησαν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) αναφέρθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να ξεχάσει τη στήριξή τους.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Abbas Mousavi, δήλωσε ότι «το Ιράν θεωρούσε πάντα ότι η Ρωσία και το Ιράν βρίσκονται στη μία πλευρά, αναφορικά με τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, και ότι οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται στην άλλη πλευρά».
Παράλληλα, ο κ. Mousavi πρόσθσε ότι «το Ιράν δεν πρόκειται να ξεχάσει τους φίλους που στάθηκαν δίπλα σε δύσκολους καιρούς», ενώ αναφερόμενος στη Ρωσία, επεσήμανε ότι «πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και αυτό κάνουμε».
«Οι δεσμοί έχουν οικοδομηθεί πάνω στο κατάλληλο έδαφος και ελπίζουμε ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λαών τόσο του Ιράν όσο και της Ρωσίας», επεσήμανε ο κ. Mousavi, πεοσθέτοντας ότι οι δύο χώρες «έχουν καλή συνεργασία και ευθυγράμμιση στη διεθνή κοινότητα».
«Η Ρωσία στάθηκε δίπλα στο Ιράν παρά τις πιέσεις από τις ΗΠΑ και τη Δυσή», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, διευκρινίζοντας ότι «παρά την οικονομική τρομοκρατία που επιβλήθηκε στο Ιράν, οι Ρώσοι φίλοι μας στάθηκαν δίπλα στο Ιράν όσο το δυνατόν περισσότερο».
Ο Ιρανός αξιωματούχος εξήρε τις σχέσεις των δύο χωρών στο ζήτημα της Συρίας, καθώς και τη συμβολή της Μόσχας «στην αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή».
Σημειώνεται ότι χθες (23/12) ο απερχόμενος πρέσβης του Ιράν στη Ρωσία, Mehdi Sanai, δήλωσε ότι κατά τα τελευταία έξι χρόνια οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν καταγράψει τεράστια πρόοδο, ενώ πρόσθεσε ότι οι οικονομικοί δεσμοί Μόσχας και Τεχεράνης αναπτύχθηκαν μέσα από την υπογραφή απαραίτητων συμφωνιών.
«Η μείσωση των δασμών οδήγησε σε αύξηση των ιρανικών εξαγωγών προς τη Ρωσία», τόνισε ο κ. Sanai, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες «έχουν ξεκινήσει μεγάλα έργα» στους τομείς πετρελαίου, πυρηνικών και σιδηροδρόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης