Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικά κέρδη στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +1,22% και τα 67,20 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σημαντικά κέρδη στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +1,22% και τα 67,20 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του +1,01%
Σημαντικά κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (24/12) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την αποφασιστικότητα του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να συνεχίσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους προκειμένου να εξισορροπήσουν την αγορά ενέργειας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,20 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,01% στα 61,13 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Χθες (23/12) ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τις χώρες του ΟΠΕΚ προκειμένου να στηρίξουν την αγορά και τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου.
Image
«Η Ρωσία θα συνεχίσει τη συνεργασία της όσο αυτή φέρνει αποτελέσματα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο κ. Novak, διευκρινίζοντας ότι «η συνεργασία θα συνεχιστεί όσο το χρειάζεται η αγορά».
Πριν από μερικές εβδομάδες, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αποφάσισαν την εμβάθυνση των περικοπών στην παραγωγή τους, προκειμένου να μειώσουν την παγκόσμια προσφορά κατά 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Αργότερα εντός της ημέρας οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού που αφορούν την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι σημειώθηκε πτώση κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης