Τελευταία Νέα
Speculator

Οι καλικάντζαροι εμφανίστηκαν στο Λατζιμά της Κρήτης και στη ΓΣ της Creta Farms

tags :
Οι καλικάντζαροι εμφανίστηκαν στο Λατζιμά της Κρήτης και στη ΓΣ της Creta Farms
Η διακωμώδηση του θεσμού της Γενικής Συνέλευσης με ανακοίνωση αποφάσεων που δεν ήταν αποφάσεις και δεν προβλέπονται από τον κώδικα περί ανωνύμων εταιριών
Οι καλικάντζαροι έκαναν την εμφάνισή τους στο Λατζιμά.
Και η Γενική Συνέλευση της Creta Farms αποδείχτηκε ότι ήταν φαρσοκωμωδία ανάλογη των ημερών δεδομένου ότι σύμφωνα με το λαϊκό μύθο οι καλικάντζαροι μεταξύ τους είναι διχόγνωμοι, και δεν μπορούν να κάνουν μέχρι το τέλος καμιά δουλειά κι όλα τα αφήνουν στη μέση.
Και αυτό έγινε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση.
Όλα έμειναν στη μέση.
Αυτοί που συγκάλεσαν τη Γενική Συνέλευση δηλαδή η προσωρινή διοίκηση δεν είχε δικαίωμα την συγκαλέσει και έτσι ουδείς ξέρει τι ακριβώς ήταν αυτό που συνέβη.
Αν κάποιος διαβάσει το τι ανακοινώθηκε από την εταιρία δεν έχει παρά να διαπιστώσει ότι πρόκειται για διακωμώδηση του θεσμού της Γενικής Συνέλευσης καθώς συγκαλείται το ανώτατο όργανο της εταιρίας αλλά δεν αποφασίζει για το θέμα που συγκλήθηκε.
Αντί αυτού ανακοινώθηκε ότι άπαντες ομοφώνησαν ότι η συνέλευση είναι άνευ αντικειμένου και ότι προτεραιότητα είναι η συμμόρφωση με την απόφαση του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου που ορίζει προσωρινή διοίκηση.
Δηλαδή συμφώνησαν ότι κακώς συνεκλήθη η συνέλευση χωρίς να προθέσουν ότι αυτό έγινε και μη νόμιμα.
Και επιπλέον φρόντισαν να μην αναφέρουν τη λέξη ματαίωση ή αναβολή ή λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων που είναι οι τρεις δρόμοι μιας συνέλευσης εφ όσον συγκαλείται νόμιμα. Θα μπορούσαν να αποφύγουν πάντως την ιλαροτραγωδία αν οι τράπεζες δεν είχαν καταθέσει τις μετοχές τους γεγονός που δείχνει πως πήραν είδηση την τελευταία στιγμή πως η ΓΣ δεν συνεκλήθη με νόμιμο τρόπο.
Βέβαια η εταιρία ξέχασε να ανακοινώσει ότι προέκυψε ζήτημα με την εμφάνιση δια αντιπροσώπου του ενός εκ των δύο βασικών μετόχων κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη ο οποίος είχε καταθέσει εμπρόθεσμα ποσοστό 9,5% με τα δικαιώματα ψήφου.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι κατέχουν αυτές τα δικαιώματα ψήφου τόσο του Κ. Δομαζάκη όσο και του Μ. Δομαζάκι και ότι το γνωστοποίησαν στις 20 Δεκεμβρίου μια ημέρα μετά δηλαδή την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των μετοχών για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση.
Όμως το πράγμα δεν είναι τόσο απλό καθώς ήδη ο κ. Κ. Δομαζάκης έχει αμφισβητήσει τη δυνατότητα των τραπεζών να καταγγείλουν τη σύμβαση επικαλούμενος τον όρο του Standstill/MOU που υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρίας και των τραπεζών, ο οποίος αναφέρει ότι οι τράπεζες δεσμεύονται ως προς την επέλευση γεγονότων καταγγελίας να απέχουν από την άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων για το διάστημα που απαιτηθεί για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και τουλάχιστον έως το τέλος Οκτωβρίου.
Το τέλος Οκτωβρίου έχει παρέλθει αλλά στρατηγικός δεν υπάρχει.
Και τα ανακοινωθέντα από τη γενική Συνέλευση δείχνουν τους αδέξιους χειρισμούς που έγιναν δεδομένου ότι εδώ και ένα μήνα έχουν υποβληθεί προσφορές αλλά ακόμα δεν υπάρχουν επισήμως ανακοινώσεις για τον προτιμητέο επενδυτή αλλά διαρροές και ταυτόχρονα ανάμειξη του ομίλου Impala και των στελεχών του στα καθημερινά δρώμενα της εταιρίας.  
Η ανακοίνωση της εταιρίας ότι οι συνθήκες δεν είναι ώριμες και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του σχεδίου εξυγίανσης αν μη τι άλλο υπονομεύει και τις δύο προσφορές που έχουν υποβληθεί καθώς εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σχέδιο εξυγίανσης.
Γιατί αν υπήρχε η λογική λέει πως θα είχε ανακοινωθεί ο προτιμητέος επενδυτής και άρα το σχέδιο εξυγίανσης που είχε υποβάλλει και απλά θα έλλειπαν λεπτομέρειες τυπικού χαρακτήρα που προφανώς δεν χρειάζονται μήνες για να ολοκληρωθούν.
Βέβαια με αυτές τις πρακτικές ούτε τα Φώτα που φεύγουν οι καλικάντζαροι δεν αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις, οι τράπεζες μιλούν για τα μέσα Ιανουαρίου αλλά το βέβαιο είναι πως το βραχυκύκλωμα που υπάρχει δύσκολα θα ξεπεραστεί και τα όποια χρονοδιαγράμματα τίθενται απλά για να τίθενται ενώ στο μεταξύ τρέχουν οι προθεσμίες και ο χρόνος μέχρι τη λήξη των εγγυητικών που έχουν καταθέσει Impala και Lime capital συμπιέζεται.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης