Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Δεν είναι αναπτυξιακός αλλά αντικοινωνικός ο προϋπολογισμός του 2020

Φάμελλος: Δεν είναι αναπτυξιακός αλλά αντικοινωνικός ο προϋπολογισμός του 2020
Έχουμε μειώσεις της τάξης των 370 εκατομμυρίων ευρών όσον αφορά την κοινωνική πολιτική είπε ο κ.Φάμελλος
Τη θέση ότι ο προϋπολογισμός του 2020 δεν είναι αναπτυξιακός, αλλά αντικοινωνικός και αντιπεριβαλλοντικός διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος.
«Θα έλεγα ότι είναι αντικοινωνικός και αντιπεριβαλλοντικός ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης, καταρχήν γιατί κόβει ένα πολύ μεγάλο ποσό από τον κοινωνικό προϋπολογισμό [...]
Έχουμε μειώσεις στον προϋπολογισμό, που είναι της τάξης των 370 εκατομμυρίων, όσον αφορά την κοινωνική πολιτική.
Αυτό είναι ένα πρώτο αρνητικό δείγμα.
Γιατί όταν μιλάμε π.χ. για υπογεννητικότητα και για δημογραφική κρίση, δεν μπορούμε να μειώνουμε τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα στέγασης.
Αυτά δημιουργήθηκαν για να δώσουν στα νέα παιδιά τη δυνατότητα να ξεκινήσουν το σπιτικό τους [...]
Δίνει πολλά σε λίγους.
Για μένα είναι απαράδεκτο το ότι δόθηκε φοροαπαλλαγή στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και μπασκετμπολιστών, όπως επίσης το ότι δόθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Είναι άσκοπο τελείως, δεν βοηθάει, δεν έχει αναπτυξιακό πρόσημο» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Φάμελλος.
«Στην αναπτυξιακή κατεύθυνση η κυβέρνηση πρέπει να γίνει πιο προσεκτική, ιδιαίτερα στο ότι πρέπει να βάλει και στόχο - που δεν έχει - τι είδους ανάπτυξη θέλουμε στην Ελλάδα.
Πρέπει να βρούμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, να έχουμε ανάπτυξη που θα δίνει εισόδημα στην πατρίδα μας και όχι μια γενική οριζόντια φοροαπαλλαγή που βοηθάει μόνο τους λίγους» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μάθαμε ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει καταθέσει νέο επενδυτικό σχέδιο, το οποίο δεν ανακοινώθηκε από το υπουργείο, ανακοινώθηκε σε μία συζήτηση που έγινε με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις κι εμείς θέλουμε να ανακοινωθεί, θέλουμε να δούμε τι είναι αυτό που συζητείται.
Όπως μάθαμε για την πρόσφατη περιοδεία του κ. Μητσοτάκη ότι συζητάνε για την εκτροπή του Αχελώου ξανά.
Αυτό δεν είναι περιβαλλοντική κυβέρνηση όταν έχουμε τα παγκόσμια κλιματικά προβλήματα να μας απειλούν, χρειαζόμαστε μια πραγματική περιβαλλοντική πολιτική, δεν μπορούμε να ξαναγυρίζουμε τόσο πίσω στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης