Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,1% οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,1% οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά +0,5%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (23/12) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εν μέσω ασθενέσθερων τιμών στον τομέα της ενέργειας.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -2,1% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -3,5% τον Οκτώβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση -2,3%.
Οι τιμές στον τομεά της ενέργειας υποχώρησαν κατά -12,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ εφόσον εξαιρεθεί ο τομέας της ενέργειας, η ετήσια πτώση για τις τιμές εισαγωγών περιορίζεται στο -0,6%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενου μήνα, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά +0,5% έναντι οριακής πτώσης -0,1% τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,4%, ενώ έαν εξαιρεθούν οι τιμές ενέργειας, τότε ο δείκτης διαμορφώνεται στο -0,1%.
Όσον αφορά τις τιμές εξαγωγών, καταγράφηκε ετήσια πτώση της τάξεως του -0,1% έναντι πτώσης -0,2%, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι τιμές εξαγωγών παρέμειναν αμετάβλητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης