Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου στο Μαξίμου 23/12 υπό τον Μητσοτάκη

Συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου στο Μαξίμου 23/12 υπό τον Μητσοτάκη
Στην ατζέντα οι συγκεντρώσεις πολιτών, η επιτάχυνση αδειοδότησης υδατοδρομών και η χορήγηση επιδόματος γέννησης
Συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου προγραμμάτισε για αύριο 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή Χριστουγέννων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνάντηση καθορίστηκε για τις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συζητηθούν τα νομοσχέδια που θα παρουσιάσουν οι αρμόδιοι υπουργοί για τις συγκεντρώσεις πολιτών, την επιτάχυνση αδειοδότησης  υδατοδρομών και η χορήγηση επιδόματος γέννησης.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πρόκειται μεταξύ άλλων να συζητηθούν:
Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης (Υπουργείο Εργασίας), για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
Η παρουσίαση του εγχειριδίου καλής νομοθέτησης: νομοπαρασκευστική μεθοδολογία και ανάλυση συνεπειών ρύθμισης (Υπουργός Επικρατείας).
Η παρουσίαση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για το 2020 (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου).
Η Πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι δράσεις επιτάχυνσης (Υπουργείο Ανάπτυξης).
Η σύσταση και συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή (Υπουργείο Περιβάλλοντος).
 
www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης