Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγκούσης: Μάταια περιμέναμε από τον Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του

Ραγκούσης: Μάταια περιμέναμε από τον Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του
"Ζητούμε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για τη δημόσια συγγνώμη από τους δύο Βουλευτές της ΝΔ", αναφέρει ο Γ. Ραγκούσης
«Μάταια περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει τις χειμερινές του διακοπές για να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του, κκ Μ.Παπαδημητρίου και Γ.Λοβέρδου με τις οποίες συκοφαντούνται πολίτες και δικαιολογείται η αστυνομία να "ξεβρακώνει"», αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης.
Ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει ότι «πλέον ζητούμε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής για τη δημόσια συγγνώμη από τους δύο βουλευτές της ΝΔ».
Ειδικότερα, αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι δηλώσεις των προαναφερθέντων βουλευτών της ΝΔ «αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα».
Επικαλούμενος την κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού-Π.Δ. 254/2004, Φ.Ε.Κ. 238/Α ́), ο κ. Ραγκούσης υπογραμμίζει ότι «προβλέπεται με απόλυτη σαφήνεια ότι:
"Άρθρο 2. Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση. δ. (Ο αστυνομικός) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"».
 «Πλέον ζητούμε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για τη δημόσια συγγνώμη από τους δύο Βουλευτές της ΝΔ.
Παραδίδουμε στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών την διολίσθηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προς τέτοιες επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης