Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο - Ενισχύουμε στρατιωτικά τη Λιβύη

Erdogan: Υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο - Ενισχύουμε στρατιωτικά τη Λιβύη
Oσοι κάνουν σχέδια σε νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας στο Αιγαίο να ξέρουν πως το πεδίο δεν είναι ελεύθερο θέτοντας ζήτημα γκρίζων ζωνών
"Η Τουρκία επ ουδενί δεν θα αλλάξει την πολιτική της σε Συρία και Λιβύη" δήλωσε  σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan, ο οποίος προκλητικά θέτει θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu ο τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι "η συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο δεν αντιτίθεται τους διεθνείς κανόνες δικαίου της θάλασσας ούτε και στους νόμους της Τουρκίας.
Προανήγγειλε μάλιστα την αγορά 6 νέων υποβρυχίων, που θα ενισχύσουν τον Τουρκικό στόλο στο διάστημα  2022 – 2027, ένα κάθε χρόνο.
Αναφερόμενος μάλιστα στην Ελλάδα τόνισε πως «όσοι κάνουν σχέδια σε νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας στο Αιγαίο να ξέρουν πως το πεδίο δεν είναι ελεύθερο», θέτοντας ζήτημα «γκρίζων ζωνών».
Προηγουμένως, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar, ανέφερε πως η Άγκυρα θα υποστηρίξει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, μέχρι η ειρήνη, η σταθερότητα και η ασφάλεια να εδραιωθούν στην χώρα.
Η Τουρκία υποστηρίζει την κυβέρνηση του Al Sarraj στην Λιβύη, η οποία και είναι πολιτικά και στρατιωτικά διαιρεμένη από το 2011.
Η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη, αν η κυβέρνηση Σάρατζ προχωρήσει στην διατύπωση ενός τέτοιου αιτήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης