Πέντε νεκροί κι ένας αγνούμενος σε Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία από το πέρασμα της "Έλσα"

Πέντε νεκροί κι ένας αγνούμενος σε Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία από το πέρασμα της
Η Γαλικία και η γειτονική επαρχία Αστούριας στην Ισπανία έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι ένας ακόμη αγνοείται στην Ισπανία και την Πορτογαλία από την καταιγίδα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ιβηρική Χερσόνησο.
Μία γυναίκα από τη Νότια Κορέα κι ένας Ολλανδός σέρφερ έχασαν τη ζωή του στη Μαδρίτη ,νοτιοδυτική Ισπανία και την Πορτογαλία ένας άνδρας αγνοείται στα ανοιχτά των γαλλικών ακτών εξαιτίας της νέας καταιγίδας Ελσας.
Η 32χρονη Νοτιοκορεάτισσα τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έπεσαν επάνω της θραύσματα από ένα δημόσιο κτήριο, που αποκολλήθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στη Μαδρίτη, ενώ ο 60χρονος Ολλανδός πνίγηκε ενώ έκανε σερφ στην επαρχία Ουέλβα.
Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι έπληξαν επίσης την Κυανή Ακτή και την Κορσική, δυο περιοχές όπου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άνθρωποι τον τελευταίο μήνα. Στην Κορσική, το αεροδρόμιο του Αιάκειου έκλεισε λόγω πλημμύρας.
Στο μεταξύ η καταιγίδα «Φαμπιάν» έχει ήδη αρχίσει να πλήττει, με πολύ ισχυρούς ανέμους, περιοχές της Ισπανίας όπως τη Γαλικία, όπου καταγράφηκαν ριπές ταχύτητας 140 χιλιομέτρων την ώρα.
Η Γαλικία και η γειτονική επαρχία Αστούριας έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS