Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Η Βρετανία θα πρέπει να δεχθεί κάποιους όρους για μία εμπορική συμφωνία μετά το Brexit

Barnier (ΕΕ): Η Βρετανία θα πρέπει να δεχθεί κάποιους όρους για μία εμπορική συμφωνία μετά το Brexit
Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson ότι, δεν θα υπάρξει «ευθυγράμμιση» μεταξύ των βρετανικών και των κοινοτικών κανόνων
Προειδοποίηση προς τη Βρετανία ότι, πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στα πρότυπα που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες για φορολογία, κρατικές ενισχύσεις και το περιβάλλον για να εξασφαλίσει μια εμπορική συμφωνία μετά το Brexit απηύθυνε ο κεντρικός διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier.
Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μία μέρα μετά τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson ότι, δεν θα υπάρξει «ευθυγράμμιση» μεταξύ των βρετανικών και των κοινοτικών κανόνων μετά τp Brexit.
Ο Barnier δήλωσε επίσης ότι θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο»να ολοκληρωθεί η εμπορική συμφωνία ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου εντός της προθεσμίας στα τέλη  του επόμενου έτους, την οποία ο Johnson έχει δεσμευθεί να μην  επεκτείνει.
Ο Michel Barnier σε άρθρο του στην ιστοσελίδα  Project Syndicate γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιδιώξει να αξιοποιήσει στο έπακρο το μικρό διαθέσιμο χρόνο.
«Αλλά όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι και εμείς θα διατηρήσουμε τα στρατηγικά μας συμφέροντα», σημείωσε ο Barnier.
«Γνωρίζουμε ότι η ανταγωνιστικότητα σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα - παρά στις δεξιότητες, την καινοτομία και την ποιότητα - οδηγεί σε μία κούρσα, που έχει τους εργαζομένους, τους καταναλωτές και τον πλανήτη συνολικά στην πλευρά των ηττημένων».
Κάθε συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με τη Βρετανία θα πρέπει στη συνέχεια να εξασφαλίζει ισότιμους όρους ανταγωνισμού για τα πρότυπα, τις κρατικές ενισχύσεις και τα φορολογικά θέματα, επισήμανε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης