Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απειλητικό μήνυμα της Βόρειας Κορέας στις ΗΠΑ: «Θα το πληρώσετε ακριβά»

Απειλητικό μήνυμα της Βόρειας Κορέας στις ΗΠΑ: «Θα το πληρώσετε ακριβά»
«Η κακόβουλη κριτική» εκ μέρους των ΗΠΑ θα επιδεινώσει τις εντάσεις στην Κορεατική Χερσόνησο, προειδοποιεί η Πιονγκγιάνγκ
Με αυστηρό ύφος συνοδευόμενο από απειλές, απάντησε η Βόρεια Κορεά στις ΗΠΑ για την κριτική περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA «η κακόβουλη κριτική» εκ μέρους των ΗΠΑ θα επιδεινώσει τις εντάσεις στην Κορεατική Χερσόνησο.
Μέσω του πρακτορείου ειδήσεων, το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς, πως «θα το πληρώσουν ακριβά», εάν τολμήσουν να θέσουν υπό αμφισβήτηση το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, επικαλούμενοι προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την Τετάρτη (18/12) τις «μακρόχρονες και συνεχιζόμενες» παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα σε ετήσιο ψήφισμά της που υποστηρίχθηκε  από δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, κάτι που η Πιονγκιάνγκ αρνείται .
Η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας είναι η πρώτη αφότου, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Stephen Biegun, προέτρεψε δημοσίως τη Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στις συνομιλίες, επισημαίνει το Reuters.
Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τη Βόρεια Κορέα στην πρόσκληση του Biegun.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Mark Esper δήλωσε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ μπορούν να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την «εχθρική πολιτική» πριν από έναν νέο γύρο συνομιλιών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης