Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Θα προχωρήσει κανονικά ο αγωγός EastMed ό,τι κι αν λέει ο Erdogan

Χατζηδάκης: Θα προχωρήσει κανονικά ο αγωγός EastMed  ό,τι κι αν λέει ο Erdogan
H κυβέρνηση θα προχωρήσει όλα τα ενεργειακά σχέδια που ενισχύουν τη χώρα, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης
O αγωγός EastMed θα προχωρήσει κανονικά ο,τι κι αν λέει ο Erdogan, υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως είπε, «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με βάση το διεθνές δίκαιο».
Ο υπουργός ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει όλα τα ενεργειακά σχέδια που ενισχύουν τη χώρα.
Όπως είπε, «με σχέδιο και προσπάθεια όλους  αυτούς τους τελευταίους 5 μήνες η κυβέρνηση αυτή προχωρεί συγκεκριμένα ενεργειακά σχέδια που αυξάνουν την προστιθέμενη αξία της χώρας διεθνώς, ενισχύσουν τη γεωστρατηγική της θέση και νομίζω ότι και λόγω και της έντασης με Τουρκία, όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία».
Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα και θα πρέπει ωστόσο να καταλάβει  ότι πρέπει να συμβιώσουμε και όπως είπε και  ο πρωθυπουργός υπάρχουν όρια.
Περαιτέρω, ο υπουργός  τόνισε πως «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί για ένα πράγμα να κατηγορηθεί, ότι ξέχασε τις προεκλογικές της υποσχέσεις και αυτό ισχύει και στο κομμάτι της φορολογίας».
Όπως εξήγησε, «είπαμε για μείωση του ΕΝΦΙΑ, την κάναμε νωρίτερα απ ΄ ότι υποσχεθήκαμε και τώρα έρχεται και δεύτερη, είπαμε για μείωση εισαγωγικού φορολογικού κλιμακίου, το κάναμε, είπαμε για μείωση φόρου νομικών προσώπων και μερισμάτων, το κάναμε.
Τώρα στην καινούρια χρονιά  έχουμε και την πιθανότητα της μείωσης της  έκτακτης εισφοράς».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης