Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Θα βρει απέναντι της πολλούς η Τουρκία - Υπάρχει κοινό μέτωπο

Παναγιωτόπουλος: Θα βρει απέναντι της πολλούς η Τουρκία - Υπάρχει κοινό μέτωπο
Tα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς, τόνισε ο Ν. Παπαγιωτόπουλος
«Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος.
Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Άγκυρας για αποστολή  τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη και στην τουρκολυβική συμφωνία, ο υπουργός σημείωσε πως είναι δεδομένη η στάση της Τουρκίας να εγείρει διεκδικήσεις, υπογραμμίζοντας ότι απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς «βλέπουμε να σχηματιζεται ένα μέτωπο».
Όπως είπε χαρακτηριστικά  «θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό».
Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος περιοδεύει τις τελευταίες ημέρες σε στρατιωτικές μονάδες σε νησιά, τόνισε  ότι τα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς, καθώς και ότι η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.
«Κάνουμε την δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο  Erdogan», πρόσθεσε.
Όπως ανέφερε «είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων, αλλά από κει και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας».
Επιπλέον, επεσήμανε ότι δεν ανησυχεί , αφού για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση και  επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις που «ξέρουν την δουλειά τους» και «διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής.
Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας».
Ο Υπουργός Αμυνας, με αφορμή την περιοδεία του τις τελευταίες ημέρες σε στρατιωτικές μονάδες σε νησιά, σημείωσε ότι «οπωσδήποτε η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι» και «έτσι αναμφισβήτητα απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου».
Για αυτό τον λόγο, συμπλήρωσε πως η «άσκηση που πρέπει να λύσουμε» είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα, «πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης