Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: ΗΠΑ και Β. Κορέα να επαναρχίσουν το διάλογο, να βρεθούν στη μέση του δρόμου

Κίνα: ΗΠΑ και Β. Κορέα να επαναρχίσουν το διάλογο, να βρεθούν στη μέση του δρόμου
Συνάντηση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Κίνας, Le Yucheng με τον ειδικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για τη Β. Κορέα, Stephen Biegun
Έκκληση σε ΗΠΑ και Β. Κορέα να αρχίσουν το διάλογο και να βρεθούν στη μέση του δρόμου απηύθυνε η Κίνα, την ώρα που ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Κίνας, Le Yucheng συναντούσε στο Πεκίνο τον ειδικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για τη Β. Κορέα, Stephen Biegun.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει τι συζήτησαν οι δύο πλευρές, σε μια κρίσιμη χρονικά συνάντηση δεδομένου ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Βόρειας  Κορέας παραμένουν τεταμένες, με τη βορειοκορεατική πλευρά να προχωρά σε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και να καλεί τις ΗΠΑ να αλλάξουν στάση στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.
Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι Le και Biegun αντάλλαξαν απόψεις για τη Β. Κορέα και το πυρηνικό της πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Σημειώνεται πως στις αρχές της εβδομάδας, Ρωσία και Κίνα κατέθεσαν πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για μερική άρση των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας προκειμένου να ξεπεραστεί το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας, πρόταση πάντως που απορρίπτουν κατηγορηματικά οι ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης