Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Συμφωνία – ορόσημο με τη DoValue – Τα οφέλη για την τράπεζα

Καραβίας (Eurobank): Συμφωνία – ορόσημο με τη DoValue – Τα οφέλη για την τράπεζα
Μέσω αυτής της διαδικασίας επιτυγχάνεται η εξυγίανση του ισολογισμού της Eurobank, τόνισε ο κ. Καραβίας
Ως ορόσημο χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ Eurobank και doValue για την πώληση NPEs, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας.
Όπως υπογράμμισε με αυτή τη συμφωνία επιταχύνεται η εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας και αντιμετωπίζεται ριζικά το θέμα της διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.
Στη δήλωσή του ο κ. Καραβίας τόνισε ότι: «Με αυτήν τη συμφωνία-ορόσημο, εισερχόμαστε στο τελικό στάδιο για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Επιτάχυνσης για την εξυγίανση του ισολογισμού μας.
Καθώς η Eurobank υλοποιεί το σχέδιό της, γίνεται η πρώτη ελληνική τράπεζα που αντιμετωπίζει ριζικά το μείζον ζήτημα της διαχείρισης του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Ήδη εστιάζουμε αφενός στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης της οικονομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη τη γεωγραφική μας περιοχή και αφετέρου στη διασφάλιση για τους μετόχους μας μιας απόδοσης κεφαλαίων κοντά στο 10%
Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι για τη συμφωνία και την έναρξη μιας μακροπρόθεσμης σύμπραξης με τη doValue, η οποία – με την προσθήκη της FPS στις υφιστάμενες επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ιταλία και την Ισπανία – καθιερώνεται ως η κορυφαία εταιρία διαχείρισης δανείων και ιδιόκτητων ακινήτων στη Νότια Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης