Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook της Wind Hellas η Fitch - Στο Β η αξιολόγηση

tags :
Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook της Wind Hellas η Fitch - Στο Β η αξιολόγηση
Η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών είναι ακόμα εύθραυστη και η ανταγωνιστική
Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook της Crystal Almond Intermediary Holdings Limited (Wind Hellas) ο οίκος Fitch Ratings, ενώ επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση (IDR) στο «Β».
Η αναθεώρηση του Outlook ακολουθεί την καταβολή κεφαλαίου από την Wind Hellas ύψους 250 εκατ. ευρώ στην μητρική της εταιρεία Crystal Almond Holdings, η οποία αυξάνει τη μόχλευση της εταιρείας πάνω από το όριο του 4.0x από λειτουργικές μονάδες (FFO).
Όπως αναφέρει η εταιρεία διατηρεί την ικανότητα να μειώσει τη μόχλευση οργανικά, γεγονός που αποδεικνύεται από τις ισχυρές επιδόσεις το 2019, αλλά η απομόχλευση κάτω από το όριο υποβάθμισης θα μπορούσε να καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2022-2023 λόγω των αναμενόμενων πληρωμών φάσματος 5G.
Η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών είναι ακόμα εύθραυστη και η ανταγωνιστική, ενώ η ικανότητα των ελεύθερων ταμειακών ροών της Wind Hellas παραμένει μικρή, και μόνο το 2019 μετά από πολλά χρόνια αρνητικών εκροών.
Η χρησιμοποίηση των εναπομενόντων εσόδων από την πρόσφατη αναχρηματοδότηση της εταιρείας για την πληρωμή σημαντικών μερισμάτων αυξάνει την καθαρή μόχλευση και απομακρύνει το μαξιλάρι μετρητών που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει πιθανές πληρωμές φάσματος 5G το 2020-2021 και περαιτέρω επενδύσεις στο δίκτυο, αναφέρει ο οίκος.

Αύξηση μόχλευσης

Η Fitch υπολογίζει ότι η μόχλευση της Wind Hellas θα αυξηθεί στο 4,3x στο τέλος του 2019, υπερβαίνοντας το όριο υποβάθμισης 4,0x.
Εκτιμά ότι η μόχλευση είναι πιθανό να μειωθεί σταδιακά το 2020-2023, αλλά όχι αρκετά γρήγορα για να δικαιολογήσει το σταθερό outlook.
Οι περαιτέρω διανομές μερισμάτων είναι απίθανες, καθώς η τεκμηρίωση των ασφαλισμένων τίτλων επιτρέπει στην εταιρεία να καταβάλλει μερίσματα εάν η μόχλευση παραμένει κάτω από 3,5x στο δείκτη καθαρό χρέος / EBITDA σύμφωνα με τον ορισμό της εταιρείας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fitch, η εταιρεία προσέγγισε αυτό το όριο με την τρέχουσα πληρωμή.
Η πληρωμή μερισμάτων απομάκρυνε την ευελιξία για οργανική επέκταση μέσω υψηλότερων κεφαλαίων, πιθανών ευκαιριών συγχωνεύσεων και εξαγορών και επενδύσεων φάσματος.
Η συνέχιση ισχυρών επιδόσεων που οδηγούν στη βελτίωση της παραγωγής FCF σε συνδυασμό με μια συνετή προσέγγιση της μόχλευσης είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διατηρήσει η εταιρία τη βαθμολογία της Β.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης