Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2019

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1%
Πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/12) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, έναντι οριακής πτώσης -0,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα καταγραφεί άνοδος +0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1%, έναντι ετήσιας ανόδου +3,1% τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,1%.
Για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου του 2019, ο όγκος λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά -0,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που αποτέλεσε την πρώτη τριμηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2018.
Εφόσον εξαιρεθεί ο τομέας των καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +0,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, ο τομέας των τροφίμων είχε καθοριστική συμβολή στη μηνιαία πτώση του δείκτη, καθώς ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά -0,2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης