Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Γεννηματά - Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά, μετά τις αντιδράσεις για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού

Συνάντηση Γεννηματά - Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά, μετά τις αντιδράσεις για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού
Η συνάντηση έγινε στον απόηχο του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού στα «ΝΕΑ» για τα ελληνοτουρκικά και τον θόρυβο που προκλήθηκε
Με πρωτοβουλία της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο γραφείο του στη Βουλή.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κ. Γεννηματά εξέθεσε στον κ. Σημίτη τα τέσσερα σημεία που προτείνει για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και τα οποία συγκροτούν μια συνεκτική και αποτελεσματική στρατηγική. Αφορούν στην έμπρακτη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρώπης και των διεθνών οργανισμών, την ενίσχυση των συνεργασιών της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμη της χώρας και την επιδίωξη της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με τις όμορες χώρες.
Η συνάντηση έγινε στον απόηχο του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού στα «ΝΕΑ» για τα ελληνοτουρκικά και τον θόρυβο που προκλήθηκε και στο οποίο ο κ. Σημίτης υπερασπίστηκε την απόφαση του Ελσίνκι, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και προέκρινε πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης