Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι αλλαγές έχει φέρει στα ταξίδια η ψηφιακή “επανάσταση”

tags :
Τι αλλαγές έχει φέρει στα ταξίδια η ψηφιακή “επανάσταση”
Σύμφωνα με την Google, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις όπου όλα τα μέρη στον τομέα των ταξιδιών μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη μετατροπή
Ανεξάρτητα από το είδος μιας επιχείρησης, η ψηφιακή επανάσταση έχει ανατρέψει τα πάντα.
Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία η Google χρησιμοποιεί την ανάλυση δεδομένων χρήστη και περισσότερες από 300.000 αναζητήσεις σχετικές με τουρισμό.
Το συμπέρασμα που έχει προκύψει είναι τα τελευταία χρόνια, οι ψηφιακοί ταξιδιώτες έχουν προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών όσον αφορά :
-στην οργάνωση,
-τον προγραμματισμό,
-την αγορά και ακόμη και
-την απόλαυση των ταξιδιών και των εκδηλώσεων αναψυχής.
Σύμφωνα με την Google, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις όπου όλα τα μέρη στον τομέα των ταξιδιών μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη μετατροπή.

Μεγαλύτερη προσφορά
Η Google έχει διαπιστώσει ότι κατά την κράτηση ενός ταξιδιού οι χρήστες ομολογούν ότι είναι δύσκολο να επιλέξουν μεταξύ όλων των εναλλακτικών λύσεων.
Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί ταξιδιώτες υποφέρουν από «το παράδοξο της επιλογής». Δηλαδή έχουν πόσες πολλές επιλογές που αμφιβάλουν για την τελική τους απόφαση για το που να πάνε και πως.
Για τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουριστικά αξιοθέατα και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, είναι σημαντικό να παραμένουν στο μυαλό του τουρίστα.

Πολύ-συσκευές
Πρόκειται για την παροχή στους χρήστες γρήγορης, διαισθητικής και συνεχούς εμπειρίας είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή ή άλλων συσκευών. Στην πραγματικότητα, τα δεδομένα της Google αποκαλύπτουν ότι τα ταξίδια πολλαπλών συσκευών διαρκούν περισσότερο από αυτά που γίνονται από μία μόνο συσκευή.

Το πρώτο βήμα είναι η αναζήτηση
Η μελέτη της Google αποκάλυψε ότι η αγορά ενός ταξιδιού που ξεκίνησε με μια αναζήτηση είχαν ως αποτέλεσμα την πιο άμεση απόκτησή του. Αυτό ωστόσο δεν συμβαίνει για τα ταξίδια που ξεκίνησαν μέσω ενός διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης