Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές - Στο -0,08% ο DAX - Δεν επηρέασε η παραπομπή Trump

Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές - Στο -0,08% ο DAX - Δεν επηρέασε η παραπομπή Trump
Αμετάβλητο στο 0,75% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας το βασικό επιτόκιο, όπως αναμενόταν
(upd) Οριακές διακυμάνσεις σημείωσαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις αγορές να μην επηρεάζονται σημαντικά από την παραπομπή του Donald Trump.
Οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την ψήφο στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπέρ της παραπομπής του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσία αναμένεται ευρέως να μην ψηφίσει υπέρ της απομάκρυνσης Trump από την προεδρία.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε μόλις -0,08% στις 13.211 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο είχε κε΄ρδη +0,51% στις 7.578 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε άνοδο +0,24% στις 5.972 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στη Μαδρίτη έκλεισε στις 23.708 μονάδες με μεταβολή +0,34%, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 στις 9.617 μονάδες με πτώση -0,05%. 
Image
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 είχε οριακή άνοδο 0,09% στις 414,75 μονάδες, με τους κλάδους μέσων ενημέρωσης, ιατροφαρμακευτικών εταιριών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.
Image
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, αμετάβλητο στο 0,75% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας το βασικό επιτόκιο, όπως αναμενόταν.
Ωστόσο η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς επτά ψήφισαν υπέρ και δύο κατά.
Δύο μέλη της νομισματικής επιτροπής της BoE, οι Jonathan Haskel και Michael Saunders, τάχθηκαν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων στο 0,50%, όπως και τον Νοέμβριο.
Η BoE υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο +0,1% για το δ΄ τρίμηνο του 2019, από +0,2% τον Νοέμβριο, γεγονός που αντανακλά την αποδυνάμωση των οικονομικών συνθηκών.
Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για διατήρησε του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων στα 435 δισ. δολ. και εταιρικού χρέουτς, ύψους 10 δισ. δολ.
Σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι η "μερική αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παρέχει πρόσθετη υποστήριξη στις προοπτικές".
Εν τω μεταξύ, τέλος στα αρνητικά επιτόκια έβαλε η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας μετά από πέντε χρόνια.
Η Riksbank αύξησε τα επιτόκια από το -0,25% στο 0%.
Έτσι, έγινε η πρώτη κεντρική τράπεζα που εγκαταλείπει τα αρνητικά επιτόκια.
Τα επιτόκια παραμένουν αρνητικά στην Ευρωζώνη, στην Ιαπωνία, στη Δανία, την Ελβετία και την Ουγγαρία, σημειώνει το Reuters.
Τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα έως το 2021.
Η παλαιότερη κεντρική τράπεζα του κόσμου μείωσε τα επιτόκια στο -0,10% το 2015, λόγω της ανησυχίας ότι η κρίση της Ευρωζώνης θα επέφερε πλήγμα στις ήδη αδύναμες τιμές και θα οδηγούσε σε ένα αποπληθωριστικό σπιράλ, ιαπωνικού τύπου.
Το 2016 προχώρησε σε νέα μείωση στο -0,5% το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης