Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΚΑΣ: Ενέκρινε την προσωρινή απόσπαση των αρχαίων από το μετρό Θεσσαλονίκης - Μαραθώνια συνεδρίαση

tags :
ΚΑΣ: Ενέκρινε την προσωρινή απόσπαση των αρχαίων από το μετρό Θεσσαλονίκης - Μαραθώνια συνεδρίαση
Η απόφαση ελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση περίπου 14 ωρών
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το ΚΑΣ το αίτημα της «Αττικό Μετρό ΑΕ» σχετικά με την έγκριση μελέτης κατασκευής του σταθμού «Βενιζέλου» με προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο κατασκευής του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση ελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση περίπου 14 ωρών.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης έγινε με την παρουσία και τη συμμετοχή της «Αττικό Μετρό» ΚΑΙ αφορούσε τις προηγούμενες μελέτες και κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν μελέτες κατασκευής η οριστικές μελέτες.
Όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.», η συνεδρίαση για την τύχη του μοναδικού μνημειακού βυζαντινού συνόλου, που αποκαλύπτει ένα μέρος της κοσμικής Θεσσαλονίκης, της δεύτερης σημαντικότερης πόλης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ξεκίνησε με το ιστορικό της πορείας των αρχαιοτήτων καθώς οι αποφάσεις του ΚΑΣ ποικίλλουν.
«Η προμελέτη της πρότασης αυτής κατατέθηκε και πήρε ομόφωνα το πράσινο φως το 2017.
Χθες, ωστόσο, επιχειρήθηκε αποδόμηση του έργου που έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα, αφού ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, είπε ότι η μελέτη του 2017 “δεν έχει υπογραφεί από τη διεύθυνση μελετών της Αττικό Μετρό”».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης