Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η άρση των κυρώσεων στη Β. Κορέα η καλύτερη λύση για να εκτονωθεί η ένταση με τις ΗΠΑ

Κίνα: Η άρση των κυρώσεων στη Β. Κορέα η καλύτερη λύση για να εκτονωθεί η ένταση με τις ΗΠΑ
Σε συμβιβασμό καλεί ΗΠΑ – Β. Κορέα η Κίνα
Τη θέση ότι η άρση των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας θα ήταν η καλύτερη λύση για να εκτονωθεί η ένταση στις σχέσεις της Β. Κορέας με τις  ΗΠΑ διατυπώνει η Κίνα, η οποία καλεί τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό που θα άρει το σημερινό αδιέξοδο στις συνομιλίες τους σχετικά με το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Β. Κορέας.
Σημειώνεται πως την περασμένη Δευτέρα Κίνα και Ρωσία κατέθεσαν πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη μέρικη άρση κάποιων κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας.
«Αυτό είναι το καλύτερο σχέδιο τη δεδομένη στιγμή προκειμένου να επιλυθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας και να επανέλθει η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Luo Zhaohi, ο οποίος τόνισε ότι μια πολιτική λύση είναι ακόμα εφικτή παρά την ένταση που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν και ενώ αναμένεται σήμερα Πέμπτη 19/12 στο Πεκίνο, αντιπροσωπεία των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Stephen Biegun, τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι κατηγορηματικά αρνητικές στο σενάριο να υπάρξει άρση των κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης