Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φώτα, κάμερα, Πάμε Greta! Η οργισμένη 16χρονη Greta και ο «στημένος» αγώνας που έγινε ντοκιμαντέρ

Φώτα, κάμερα, Πάμε Greta! Η οργισμένη 16χρονη Greta και ο «στημένος» αγώνας που έγινε ντοκιμαντέρ
«Η άνοδό της έχει χορογραφηθεί σχολαστικά» και κινηματογραφηθεί από «δικό της» συνεργείο από την πρώτη μέρα της σχολική απεργία της
Η Greta Thunberg, η 16χρονη περιβαλλοντολόγος που ξεκίνησε να το σκάει από το σχολείο το 2018 για να διαμαρτυρηθεί έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, προωθήθηκε ως μια έφηβη με ειδικές ανάγκες, της οποίας η αποστολή να επικρίνει τη Δύση για τη στάση της απέναντι στο περιβάλλον, δεν την έκανε μόνο διάσημη ανά τον κόσμο, αλλά και... ντοκιμαντέρ!
Στην πραγματικότητα, το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού TIME είχε ένα επαγγελματικό κινηματογραφικό συνεργείο «που ακολουθούσε την Thunberg από τις πρώτες σχολικές απεργίες της στη Στοκχόλμη σε όλη τη διάρκεια των επισκέψεών της στα κρατικά κοινοβούλια, ως τις τεράστιες διεθνείς διαμαρτυρίες», για ένα ντοκιμαντέρ στο HULU με τίτλο «Greta», το οποίο θα βγει στον αέρα το 2020.
Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Nathan Grossman, ο οποίος στο παρελθόν σκηνοθέτησε μια σουηδική ταινία σχετικά με τον προβληματισμό ενός ανθρώπου για τη ζωή του ως σαρκοφάγο με τίτλο «Lusts of the Meat» (Επιθυμίες σάρκας ή Köttets lustar), καταγράφει σε ντοκιμαντέρ την αποστολή της Greta, προκειμένου να κάνει τον κόσμο «να κατανοήσει τον επείγοντα χαρακτήρα της κλιματικής κρίσης.»
Τούτων λεχθέντων, προκύπτει εύλογα το ερώτημα: Οι διάσημοι γονείς της Greta, η τραγουδίστρια όπερας Malena Ernman και ο ηθοποιός Steve Thunberg, χρησιμοποίησαν τις διασυνδέσεις τους στον κόσμο του θεάματος για να προετοιμάσουν την κόρη τους να γίνει μια διασημότητα;
Όπως σημειώνει η RT, «Η άνοδό της έχει χορογραφηθεί σχολαστικά, η σχολική απεργία της έγινε γνωστή από την πρώτη μέρα, από τον Ingmar Rentzhog του κοινωνικού δικτύου «Δεν έχουμε χρόνο» και φίλο των γονιών της Greta.
Ο Rentzhog κατηγορείται πλέον, ότι χρησιμοποίησε την εικόνα της κοπέλας για να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια για την επιχείρησή του – μέσω της δημιουργίας του brand Greta που είναι ήδη γνωστό τοις πάσι».
Πράγματι, η Greta-μανία σάρωσε τον κόσμο της Αριστεράς, εμπνέοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις «έκτακτης ανάγκης για το κλίμα» σε όλο τον κόσμο.
Σε δύο χρόνια, η έφηβη ακτιβίστρια, από τις φωνές στο σουηδικό κοινοβούλιο έφτασε, μαζί με το κινηματογραφικό της συνεργείο στη αίθουσα της ολομέλειας του ΟΗΕ να κατηγορεί τον κόσμο ότι κατέστρεψαν την παιδική της ηλικία και τα όνειρά της.
Τώρα πλέον αναδύεται πάνω από το Σαν Φρανσίσκο, κοιτάζοντας με ύφος επικριτικό, αλά Putin, να κατακεραυνώνει όσους τολμούν να οδηγούν μη-ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην κοινωνία της φιλελεύθερης ουτοπίας.
 
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/greta%20sf.jpg?itok=rSqwoPG4

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης