Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόσοβο: Ο Thaci αρνείται να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της «μικρής Σένγκεν»

Κόσοβο: Ο Thaci αρνείται να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της «μικρής Σένγκεν»
Ο Thaci δηλώνει ότι αρνείται να συμμετάσχει στην συνάντηση αυτή διότι «η Σερβία υπονομεύει τις προσπάθειες για την εδραίωση της κρατικής υπόστασης του Κοσόβου»
Ο πρόεδρος του Κοσόβου Hashim Thaci απέρριψε πρόσκληση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Edi Rama να συμμετάσχει σε συνάντηση των ηγετών των δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 20-21 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των ηγετών της Αλβανίας, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την σύσταση της αποκαλούμενης «μικρής Σένγκεν».
Ο Thaci δηλώνει ότι αρνείται να συμμετάσχει στην συνάντηση αυτή διότι «η Σερβία υπονομεύει τις προσπάθειες για την εδραίωση της κρατικής υπόστασης του Κοσόβου».
Χαρακτηρίζει επίσης «χωρίς νόημα» τις πρωτοβουλίες για περιφερειακή συνεργασία όσο το Βελιγράδι αρνείται τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στο παρελθόν κατά του αλβανικού πληθυσμού και δεν αποδέχεται το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.
«Η Σερβία διέπραξε γενοκτονία εναντίον των πολιτών του Κοσόβου και σήμερα όχι μόνο αρνείται τα εγκλήματα που διέπραξε αλλά εξακολουθεί να αρνείται την ύπαρξη του κράτους μας», εξηγεί ο Thaci.
Ο πρόεδρος του Κοσόβου απορρίπτοντας την πρόσκληση του Edi Rama αναφέρει ότι στόχος της πολιτικής του είναι η ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και όχι η συμμετοχή «σε περιφερειακές πειραματικές πρωτοβουλίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης