Βούτσης: Εμπόριο φόβου και τρομολαγνείας με άθλια καταστολή και αυταρχισμό

Βούτσης: Εμπόριο φόβου και τρομολαγνείας με άθλια καταστολή και αυταρχισμό
Ο κ. Βούτσης κατήγγειλε τη στάση και τις επιλογές της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά τη σημερινή «επιχείρηση» εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι
Για «άθλια καταστολή και αυταρχισμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για «γενικευμένο εμπόριο φόβου και προπαγάνδα τρομολαγνείας» και κατήγγειλε τη στάση και τις επιλογές της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά τη σημερινή «επιχείρηση» εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι, μιλώντας για «αποτρόπαιες εικόνες».
«Δημιουργείται μείζον θέμα δημοκρατικής συζήτησης και εξέλιξης. Η εικόνα πολίτη πολυκατοικίας με κουκούλα στο δρόμο, γυμνός και αφού έχει πρώτα χτυπηθεί και αυτός και ο γιος του επειδή δεν επέτρεψαν, εμπόδισαν και δεν διευκόλυναν τις δυνάμεις της αστυνομίας να περάσουν χωρίς άδεια εισαγγελέα σε διπλανή πολυκατοικία, δεν είναι τυχαία.
Είναι εικόνα για να δοθεί σήμα επιβολής του αυταρχισμού. Κάνετε γενικευμένο εμπόριο φόβου και ασκείτε προπαγάνδα τρομολαγνείας», είπε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «Έχουν γίνει πλέον τα αποκαλυπτήρια των δύο στρατηγικών, των δύο μεγάλων πόλων.
Του βαθύτατα συντηρητικού πόλου, από τη μία, και του προοδευτικού πόλου, από την άλλη πλευρά» επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι ο προοδευτικός πόλος που δημιουργείται και ανασυγκροτείται, έχει υποχρέωση, καθήκον και εντολή να διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση με όρους παρουσίας και ενθάρρυνσης της κοινωνίας, των μαζικών κινημάτων, αλλά και της θέλησης του κόσμου να αναπνεύσει για μια προοδευτική Ελλάδα μετά την κρίση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS