Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις για τη Wall Street - Νέα ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq

tags :
Οριακές διακυμάνσεις για τη Wall Street - Νέα ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq
«Παγωμένη» η αμερικανική αγορά, με εμπορική συμφωνία αλλά και παραπομπή Trump στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Οριακές σημειώνουν και στη σημερινή (18/12/2019) συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές, με τους δύο από τους τρεις βασικούς δείκτες να διαμορφώνονται ενδοσυνεδριακά σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.
Image

Πτώση -0,09% για τον Dow Jones στις 28.241 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,03% στις 3.193 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,05% υψηλότερα στις 8.827 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 εμφανίζει το καλύτερο ανοδικό του σερί από τις αρχές Νοεμβρίου 2019, ενώ η άνοδος στην αμερικανική αγορά αποδίδεται στην κατ’ αρχήν συμφωνία για τη «Φάση Ι» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναφορικά με το εμπόριο.
Πάντως τη θέση ότι η Κίνα ευελπιστεί πως οι ΗΠΑ θα κάνουν περισσότερα για να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη διατύπωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Geng Shuang.
Αναφερόμενος στην απόφαση των ΗΠΑ να περιορίσουν τις εξαγωγές κορυφαίων προϊόντων τεχνολογίας στην Κίνα, ο Geng Shuang, αφού εξέφρασε την αντίθεση του σε αυτήν την κίνηση, υποστήριξε ότι η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας δεν παρείχε καμία νέα πληροφορία σχετικά με την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για το πότε αναμένεται να υπογραφεί αυτή η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας.
Ισχυρές πιέσεις με πτώση άνω του 10% δέχθηκε η μετοχή της FedEx η οποία ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών.
Ο κορυφαίος όμιλος αποστολής εμπορευμάτων ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του έφθασαν στα 2,51 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα άγγιζαν τα 2,76 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα και τα έσοδά του -με τα οικονομικά μεγέθη να αφορούν το β' τρίμηνο του έτους χρήσης 2019 - 2020 - ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, φθάνοντας στα 17,32 δισ. δολάρια, έναντι προβλέψης για έσοδα ύψους 17,58 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image

Μεικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές - Φόβοι για ένα σκληρό Brexit
Μεικτή εικόνα εμφάνισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η άνοδος των μετοχών της σουηδικής Volvo και η ενίσχυση του ιατροφαρμακευτικού κλάδου αντιστάθμισαν σε κάποιες αγορές τις ανησυχίες για ένα σκληρό Brexit.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX είχε απώλειες -0,51% στις 13.219 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,24% στις 7.543 μονάδες.
Image
Στις 5.959 μονάδες με πτώση -0,15% έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Image
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε αμελεητέα πτώση -0,01% στις 23.628 μονάδες.
Image
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε μόλις 0,04% στις 9.620 μονάδες.
Image
Η μετοχή της σουηδικής εταιρίας φορτηγών Volvo AB ενισχύθηκε άνω του 3%, καθώς συμφώνησε με την ιαπωνική Isuzu Motors να σχηματίσουν στρατηγική συμμαχία στα εμπορικά οχήματα που θα περιλαμβάνει την πώληση της θυγατρικής UD Trucks της Volvo στην Isuzu.
Image
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο δείκτης Ifo επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Δεκέμβριο 2019.
Η βελτίωση του δείκτη αποτελεί άλλο ένα σημάδι ότι η μεταποιητική κρίση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μάλλον έφτασε στο τέλος της.
Ειδικότερα, ο δείκτης Ifo αυξήθηκε στο 96,3 τον Δεκέμβριο από 95,1 τον Νοέμβριο.
Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη ενίσχυση του δείκτη στις 95,5 μονάδες.
«Η γερμανική οικονομία οδεύει προς τη νέα χρονιά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo, Clemens Fuest

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης