Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν για 12ο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές τον Νοέμβριο του 2019, στο -7,9%

Ιαπωνία: Υποχώρησαν για 12ο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές τον Νοέμβριο του 2019, στο -7,9%
Το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας για τον Νοέμβριο περιορίστηκε στα 82,1 δισ. γεν
Πτώση για 12ο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι εξαγωγές στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/12) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, εν μέσω πτώσης στις αποστολές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -7,9% σε ετήσια βάση, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση κατά -8,6%.
Ωστόσο, η ετήσια πτώση των εισαγωγών για τον ίδιο μήνα ήταν μεγαλύτερα, και συγκεκριμένα στο -15,7% και τα 6,5 τρισ. γεν συνολικά.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να περιοριστεί στα 82,1 τρισ. γεν (749,6 εκατ. δολ.) έναντι ελλείμματος 739,1 δισ. γεν τον Νοέμβριο του 2018.
Οι αποστολές της Ιαπωνίας προς την Κίνα υποχώρησαν κατά -5,4% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, γεγονός που αποτέλεσε τον ένατο συνεχόμενο μήνα πτώσης, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τις αγορές της Ασίας συνολικά κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -5,7%.
Όσον αφορά τις αποστολές της χώρας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταγράφηκε πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στο -12,9%, εν μέσω περιορισμένων αποστολών στους τομείς αυτοκινητοβιομηχανίας και κατασκευών.
«Οι εξαγωγές είναι αρκετά αδύναμες και η ανάκαμψη παρέμεινε εκτός τον Νοέμβριο ακόμα και με βάση τον όγκο αποστολών», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Itochu Economic Research Institute, Atsushi Takeda, προσθέτοντας ότι «η αδυναμία στις αποστολές προς τις ΗΠΑ ευθύνεται κυρίως στις ασθενέσθερες πωλήσεις οχημάτων, οι οποίες αντιπορσωπεύουν περίπου το ήμισυ των εξαγωγών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης