Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Αισιοδοξία αναλυτών για νέα υψηλά – Περιμένουν νέα προσπάθεια υπέρβασης των 900 μονάδων

tags :
XA: Αισιοδοξία αναλυτών για νέα υψηλά – Περιμένουν νέα προσπάθεια υπέρβασης των 900 μονάδων
Στο επίκεντρο τα βαριά μη τραπεζικά χαρτιά και οι δημόσιες προτάσεις για Σελόντα και Νηρέα
Μία ακόμη προσπάθεια υπέρβασης των 900 μονάδων εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο.
Το πρόσφατο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει τρεις προσπάθειες χωρίς να καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 900 μονάδες.
Ωστόσο, οι αναλυτές σημειώνουν πως το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον σε μετοχές του μη-χρηματοοικονομικού κλάδου που παρατηρείται στις τελευταίες συνεδριάσεις δίνει σημαντικές πιθανότητες για υπέρβαση σήμερα.
Πάντως δε θα πρέπει να αποκλειστούν και κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε επιλεγμένες μετοχές που έχουν καταγράψει σημαντική άνοδο βραχυπρόθεσμα.
Σημειώνεται πως χθες (17/12) η Ανδρομέδα κατέθεσε δημόσιες προτάσεις για τη Νηρεύς και τη Σελόντα, ενώ η Τράπεζα Αττικής δημοσίευσε αποτελέσματα εννεαμήνου.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει και πάλι τις 900 μονάδες με το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές του μη-χρηματοοικονομικού κλάδου να δίνουν τον τόνο.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές του εξωτερικού δείχνουν διαθέσεις για «ανάσες» και θα περιμέναμε ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο ΧΑ.

Beta
Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ενόψει του 2020 διατηρώντας την επαφή του γενικού δείκτη με τα υψηλά του ενώ η μετακύλιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης οδηγεί την αγορά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης