Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκική αντιπολίτευση: Ο Erdogan είναι έτοιμος να στείλει παραστρατιωτικούς και τζιχαντιστές στη Λιβύη

Τουρκική αντιπολίτευση: Ο Erdogan είναι έτοιμος να στείλει παραστρατιωτικούς και τζιχαντιστές στη Λιβύη
Η ανάμιξη της Τουρκίας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβάλλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη, αλλά θα διαιωνίσει τον πόλεμο, φορτώνοντας ένα επιπρόσθετο οικονομικό βάρος στην Τουρκία, υποστηρίζουν οι «κεμαλιστές»
Βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) «κεμαλιστές», αντιτίθενται στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, μεταξύ Erdogan και Al-Sarraj, υποστηρίζοντας πως ορισμένες πτυχές της είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Τουρκικού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, στις 16 Δεκεμβρίου, με τα μέλη της επιτροπής από το CHP να διατυπώνουν διαφωνίες, όπως διατυπώνουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Η δήλωση της αντιπολίτευσης, που υπέγραψαν οι Ünal Çeviköz, Oğuz Kaan Salıcı, Yunus Emre, Haluk Koç και Utku Çakırözer, ανέφερε ότι η συμφωνία θα προετοιμάσει το έδαφος για τη μεταφορά παραστρατιωτικών δυνάμεων από την Τουρκία στη Λιβύη, καθώς και εκείνων που βρίσκονται στο τζιχαντιστικό προπύργιο της Idlib, στο πλαίσιο των "συμβουλευτικών υπηρεσιών" και "του συντονισμού των πληροφοριών και των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων».
«Ο κανονισμός συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής», καθώς είναι εναντίον της κυριαρχίας της Λιβύης και όλων των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ, που αποσκοπούν στον τερματισμό του πολέμου στη χώρα.
«Ανοίγει τον δρόμο για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη με τη μορφή "φιλοξενούμενων","μαθητών" και "πολιτικών προσώπων - μέλη οργανισμών άμυνας και ασφάλειας», υποστήριξαν, ενώ «με τη συμφωνία θα αυξηθεί ο αριθμός του στρατιωτικού εξοπλισμού που αποστέλλεται στην αναγνωρισμένη από το ΟΗΕ, κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), της Λιβύης», όπως προβλέπεται.
Η ανάμιξη της Τουρκίας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβάλλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη, αλλά θα διαιωνίσει τον πόλεμο, φορτώνοντας ένα επιπρόσθετο οικονομικό βάρος στην Τουρκία.
Η συμφωνία θα γίνει νόμος αφού επικυρωθεί από την Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης