Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Αισιόδοξοι οι διαχειριστές για οικονομία και αγορές – Αυξάνουν τις θέσεις σε μετοχές - Στις επιλογές οι αναδυόμενες αγορές, η Ιαπωνία και η Βρετανία

BofA: Αισιόδοξοι οι διαχειριστές για οικονομία και αγορές – Αυξάνουν τις θέσεις σε μετοχές - Στις επιλογές οι αναδυόμενες αγορές, η Ιαπωνία και η Βρετανία
Ο μέσος όρος των διαχειριστών αναμένει ότι ο S&P 500 θα κλείσει το 2019 στο επίπεδο των 3.322 μονάδων
Ιδιαίτερα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων που λαμβάνουν μέρος στην τακτική έρευνα της Bank of American, καθώς θεωρούν ότι ο δείκτης – βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500 θα κλείσει το 2019 σε επίπεδα ρεκόρ, φθάνοντας στις 3.322 μονάδες.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/FMS%20recession%20risk.jpg?itok=D7YxpRaT

Εάν επαληθευθούν αυτό θα σημάνει ότι στις λίγες εβδομάδες που απομένουν έως το τέλος του 2019 ο δείκτης μπορεί να εμφανίσει συνολικά κέρδη 4% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.
Παράλληλα ο S&P 500 θα «κλείσει» το 2019 με ετήσια κέρδη 10%.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με την έρευνα Δεκεμβρίου 2019 της αμερικανικής τράπεζας, οι διαχειριστές προχώρησαν σε μείωση των μετρητών στα χαρτοφυλάκιά τους, με το μερίδιο τους να φθάνει στο 4,2%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2013.

Σύμφωνα με τον δείκτη «Bull and Bear» της BofA, οι «ταύροι» είναι αυτοί που κερδίζουν και μάλιστα καταγράφεται η μεγαλύτερη αισιοδοξία μεταξύ των συμμετεχόντων στην έρευνα από τον Απρίλιο του 2018 έως και σήμερα.

Το 29% των διαχειριστών εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα εμφανίσει καλύτερη πορεία στο επόμενο 12μηνο, ενώ τον Ιούνιο του 2019 κανείς δεν είχε αυτήν την άποψη.
Το 68% θεωρεί βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει ύφεση το 2020, ενώ ένα 31% παραμένει υπέρ των μετοχών, προχωρώντας, μάλιστα, σε πώληση ομολόγων.
Στις επιλογές των διαχειριστών και τα εμπορεύματα, ενώ μεγάλο ποσοστό έχει στραφεί σε τοποθετήσεις στις αναδυόμενες αγορές, στην Ιαπωνία αλλά και τη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης