Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές, μετά τις απειλές Johnson για «σκληρό» Brexit - Στο -0,89% ο DAX

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές, μετά τις απειλές Johnson για «σκληρό» Brexit - Στο -0,89% ο DAX
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε σταθεροποιητικά
Ισχυρή πτώση σημείωσαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά το χθεσινό ράλι, την ώρα που οι απειλές του Boris Johnson για σκληρή στάση σχετικά με τη μεταβατική περίοδο για το Brexit, προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφάνισε οριακά κέρδη μετά από το ισχυρότερο ράλι του έτους το οποίο καταγράφηκε τη Δευτέρα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Boris Johnson θα πιέσει ώστε να μην παραταθεί η μεταβατική περίοδος πέραν του 2020.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Λονδίνου είχε οριακά κέρδη 0,08% στις 7.525 μονάδες.
Image
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση της Downing Street ότι ο πρωθυπουργός Boris Johnson σκοπεύειι να απαγορεύσει δια νόμου οποιαδήποτε παράταση πέραν του 2020 της μεταβατικής περιόδου που θα ακολουθήσει το Brexit.
Η στερλίνα υποχώρησε 1,63% στα 1,3114 δολ..
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX αποδυναμώθηκε 0,89% στις 13.287 μονάδες.
Image
Ο CAC 40 στο Παρίσι είχε πτώση 0,39% στις 5.968 μονάδες.
Image
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB εμφάνισε κέρδη 0,45% στις 23.630 μονάδες.
Image
O IBEX 35 στη Μαδρίτη είχε απώλειες 0,67% στις 9.615 μονάδες.
Image
Στο ταμπλό, πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών, μετά την απόφαση της Boeing να αναστείλει την παραγωγή των 737 MAX τον Ιανουάριο, γεγονός που επηρεάζει τους προμηθευτές.
Απώλειες άνω του 7% είχε η μετοχή της Unilever, μετά την προειδοποίηση ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για τις πωλήσεις το 2019.
To Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020 αλλά θα παραμείνει μέλος της ΕΕ έως τα τέλη του 2020, μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ θα πρέπει να καταλήξουν και σε μια νέα εμπορική συμφωνία που θα καθορίσει τις σχέσεις των δύο μερών στη μετά – Brexit εποχή.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός Boris Johnson φέρεται να σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που θα απαγορεύει οποιαδήποτε παράταση της μεταβατικής περιόδου, τη στιγμή πάντως που αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ήδη διαμηνύσει πως οι διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για μια εμπορική συμφωνία είναι πολύ πιθανό να κρατήσουν έως και το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης